Antena Meniu Search
x

O femeie declarată moartă din greşeală a murit pe bune după ce s-a trezit în sicriu la propria înmormântare, în Rusia

Sfârşit dramatic pentru o femeie declarată moartă din greşeală. Aceasta a murit pe bune, după ce a făcut infarct când a realizat că se află în sicriu, la propria sa înmormântare.

de Monica Palade

la 11.05.2022, 15:44

Fagilyu Mukhametzyanov, 49 de ani, a fost declarată moartă de medici, însă momentul trezirii i-a fost fatal când i-a auzit pe apropiaţi rugându-se pentru sufletul său. Incidentul şocant a avut loc în Kazan, Rusia. Acum soţul femeii vrea să primească răspunsuri.

În 2011, Fagili Mukhametzyanov, 51 de ani, a optat pentru o ceremonie cu sicriul deschis pentru soţia sa, care murise chipurile de un „infarct”, după ce s-a prăbuşit în casă, plângându-se de dureri în piept. Dar când omul iubit şi îndurerat s-a apropiat să îşi ia rămas bun, Fagilyu a revenit la viață și a început să țipe când și-a dat seama unde se află.

S-a trezit la propria sa înmormântare

Femeia de 49 de ani a fost transportată de urgență înapoi la spital, unde a murit pe bune, la scurt timp după aceea.

Pe acelaşi subiect

„I s-au zbătut ochii și am dus-o imediat înapoi la spital, dar a mai trăit doar 12 minute la terapie intensivă, înainte de a muri din nou, de data aceasta definitiv. Sunt foarte supărat şi vreau răspunsuri. Nu era moartă când au spus că e şi nu au putut-o salva”, a mărturisit soțul ei șocat.

Minsalih Sahapov, purtător de cuvânt al spitalului, a declarat că va avea loc o investigaţie în legătură cu misteriosul incident.

Morţii-vii la propriile lor înmormântări

Nu este prima dată când morții învie la propria lor înmormântare. În 2020, cei îndoliați au trăit spaima vieții lor când un cadavru pe care îl îngropau părea să facă din mâini, în interiorul unui sicriu.

Incidentul înfricoșător a fost filmat în timpul unei slujbe de înmormântare în orașul Manado, din Indonezia, pe 5 mai, și a stârnit temeri că victima ar fi putut fi îngropată de vie. În imagini se vede cum, în timpul slujbei, din sicriu se vede o mână care pare că se mişcă, sub geamul de sticlă al sicriului.

Şi mai înspăimântător este faptul că mișcarea a avut loc exact în momentul în care preotul a putut fi auzit spunând: „Dumnezeu a spus în cartea lui Ioan: „Eu sunt învierea și viața, oricine crede în Mine va trăi chiar dacă este mort."

Dar explicația științifică pentru această înviere de moment este rigor mortis: starea în care se instalează corpul atunci când murim, ceea ce face ca mușchii să devină înțepeniţi până la 72 de ore după momentul morții.

Alţi oameni nici măcar nu au ajuns la înmormântare înainte de învierea lor miraculoasă. În 2018, o femeie a fost găsită în viață într-un frigider mortuar, după ce a fost declarată din greșeală moartă de paramedici la locul unui cumplit accident rutier. La acea vreme, femeia sud-africană nu prezentase „nicio formă de viață”. Trupul său a fost trimis la morga Carletonville din provincia Gauteng, unde a fost pus într-o pungă pentru cadavre și pe placa de metal rece.

Dar când unul dintre lucrătorii de la morgă a verificat corpul, a făcut descoperirea înfricoșătoare că femeia era încă în viaţă. Femeia a fost transportată de urgență la spital și a fost deschisă o anchetă cu privire la diagnosticul său greşit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Mapamond » O femeie declarată moartă din greşeală a murit pe bune după ce s-a trezit în sicriu la propria înmormântare, în Rusia