Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto O fetiţă de 12 ani s-a sinucis după ce a fost violată, pentru că poliţia din UK i-a spus că-şi "pierde timpul dacă depunde plângere"

O fetiţă de 12 ani, victimă a violului, şi-a pus capăt zilelor după ce poliţia a venit la ea acasă şi a descurajat-o să depună plângere. Familia devastată cere dreptate şi afirmă că fata lor a fost făcută să se simtă „ca un deranj, era un inconvenient”.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 08.04.2022 , 11:30

Semina Halliwell, din Southport, ar fi fost violată de un băiat mai mare după ce a fost păcălită de el pe Snapchat, înainte să-şi pună capăt zilelor, pe 12 iunie anul trecut. Şcolăriţa, care avea autism, a izbucnit în lacrimi când i-a povestit mamei ei, Rachel, tot ce s-a întâmplat. Femeia o găsise în cameră încercând să se autovătămeze, considerându-se vinovată pentru că-i fusese pătată demnitatea.

Poliţiştii i-au spus că îşi pierde vremea dacă face plângere

Cu toate acestea, membrii familiei au susținut că detectivii i-au spus că nu „ar vrea ca acest lucru să atârne deasupra capului ei”, deoarece cazul „va dura până va ajunge în instanță, între 18 luni până la doi ani”, relatează The Telegraph.

Articolul continuă după reclamă

Familia spune că Semina a fost „făcută să simtă că era un inconvenient” pentru poliția din Merseyside și nu au fost aduse acuzații împotriva presupusului infractor, al cărui nume ea l-a făcut public. Mama și mătușa Seminei, Clare, au spus că detectivul care s-a ocupat de investigaţie după acuzaţiile de viol ale fetei „s-a așezat acolo și a început să vorbească despre toate formularele pe care ar trebui să le completeze dacă va face plângerea” și despre timpul pe care l-ar pierde dacă ar face asta.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, detectivul ar fi spus familiei că ar fi „cuvântul ei împotriva cuvântului lui”, rudele declarând ulterior pentru Sky News că autorităţile nu au informat nici personalul şcolii despre presupusul incident, în ciuda asigurărilor ca va fi pus în aplicare un ordin de interdicţie pentru protejarea ei. În schimb, Semina a fost nevoită să stea acasă pentru a preveni contactul cu presupusul infractor.

Abuzuri şi ameninţări din partea colegilor, la şcoală

Copilei îi era deja dificil să se exprime în faţa străinilor, ulterior fiind supusă la abuzuri online şi offline şi la atacuri violente, toate după raportarea incidentului. Familia ei consideră că aceste infracțiuni au fost comise de prietenii presupusului suspect și susțin că poliția din Merseyside nu a reușit să investigheze pe deplin acuzațiile.

Rachel a spus că familia a primit amenințări că „o să li se spargă capul” dacă se apropie de poliție, iar Semina a fost filmată în timp ce era agresată la școală de colegi. Mama menţionează că nici în aceste situaţii ofiţerii nu au făcut decât să stea cu mâinile-n sân. Două fete au fost urmărite penal pentru agresiune, în timp ce mama Seminei a fost condamnată pentru că fiica ei a făcut public numele violatorului.

Eleva s-a sinucis după o ultimă discuţie cu poliţia

Într-o altă discuţie cu poliţia, avută în sufrageria din locuinţa familiei la trei luni după ce au fost ridicate acuzaţiile iniţiale, Semina a spus: ”M-am săturat de asta” și a urcat la etaj. Mama ei a interpretat gestul ad literam, ştiind că s-a săturat să fie tratată de ofiţeri ca şi când ea ar fi greşit cu ceva şi s-a săturat de lipsa de progrese în învestigarea acuzaţiilor ei. Totuşi, Semina avea să urce la etaj pentru a-şi lua vaţa, ingerând mai multe medicamente.

Un echipaj de ambulanţă a ajuns la faţa locului după ce familia a găsit pachete goale de medicamente, iar fata a fost dusă la spital. Medicii au plasat-o în comă indusă, dar a suferit o insuficiență multiplă de organe și a murit ulterior. „A fost îngrozitor să-mi văd fiica murind. Toți cei care sunt plătiți să o protejeze au dezamăgit-o. Nici unul dintre ei nu i-a spus că merită timpul lor. Oamenii par să creadă că atunci când iei o supradoză te culci și mori. Nu, ea nu a făcut asta. Nu s-a culcat şi a murit. A trebuit să o vedem cum moare. Niciun părinte nu ar trebui să treacă prin asta”, a spus Rachel.

Medicii au plâns încercând să-i salveze viaţa

Mătușa Clare și-a amintit, de asemenea, că medicii plângeau literalmente în jurul ei încercând să-i salveze viaţa.

După moartea ei, părinţii şi rudele au îndurat și mai multe suferințe atunci când pe rețelele de socializare a apărut un videoclip care oferea 10.000 de lire sterline pentru a dezgropa mormântul Seminei. Și filmările cu ea fiind hărțuită la școală au fost, de asemenea, direcționate către apropiaţi în timpul procedurilor de înmormântare. Au apărut inclusiv imagini editate cu Semina „întinsă într-un sicriu” timise de pe conturi false, însă poliţia nu a investigat în mod adecvat nici aceste incidente.

Rachel a calificat Poliția din Merseyside ca fiind „absolut dezgustătoare” și a atribuit moartea ei oliţiei, împreună cu violatorul, familia lui și serviciile sociale”. Telefonul Seminei, o parte cheie a anchetei, este încă în posesia poliției. Părinţii au cerut ca acesta să fie returnat deoarece conține imagini cu Semina care nu sunt disponibile în altă parte, relatează Daily Mail.

Un purtător de cuvânt al poliției din Merseyside a declarat că Sefton, Knowsley și St Helens Coroner au în vedere o anchetă și că nu ar fi potrivit să comenteze acuzațiile până când procesul anchetei nu este finalizat. „Cu toate acestea, noi cooperăm pe deplin cu medicul legist în această chestiune”, a adăugat acesta.

„Această situație este devastatoare și gândurile noastre sunt alături de familie în acest moment dificil. Nimic nu este mai important decât siguranța și bunăstarea comunității noastre. Interzicem cu strictețe hărțuirea, batjocorirea și alte tipuri de contact nedorit. Echipa noastră de operațiuni de aplicare a legii sprijină investigațiile poliției și avem capacitatea de a păstra și de a oferi informaţii autorităților atunci când primim cereri de asistență”, a declarat şi un purtător de cuvânt al companiei care deţine Snapchat, menţionând că nu au primit însă solicitări din partea autorităţilor pentru trimiterea de informaţii până în acest moment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Mapamond » O fetiţă de 12 ani s-a sinucis după ce a fost violată, pentru că poliţia din UK i-a spus că-şi "pierde timpul dacă depunde plângere"