Antena Meniu Search
x

O monedă din 2016 valorează acum enorm, din cauza unei greşeli. Preţ de 50 de ori mai mare, pe site-urile de anunţuri din Anglia

O monedă rară, din 2016, a ajuns să valoreze acum de 50 de ori mai mult. Totul din cauza unei erori în urma căreia pe marginea acestor monede a fost gravată o inscripţie greşită. Astfel, oamenii sunt încurajaţi să-şi verifice mărunţişul: ar putea fi mai bogaţi decât cred.

de Redactia Observator

la 08.04.2022, 16:44

Moneda valorează acum de 50 de ori mai mult
Moneda valorează acum de 50 de ori mai mult - Shutterstock

Englezii au identificat o nouă monedă din cele gravate greşit, în 2016. Este vorba despre o monedă de 2 lire, care valorează acum şi peste 100 de lire sterline, adică de 50 de ori mai mult. Totul din cauza unei erori, care le poartă însă noroc celor care se caută prin buzunare şi descoperă bănuţul arămiu. 

De ce moneda valorează acum de 50 de ori mai mult 

Pe marginea exterioară a acesteia, unde ar trebui să apară textul "for king and country" (trad. "pentru rege şi ţară"), apar cu totul şi cu totul alte cuvinte: "întregul oraş în flăcări". Cel mai probabil, e o referire istorică la incendiul care a devastat Londra în anul 1666, relatează Mirror.

Moneda a fost descoperită recent, într-o pungă cu mărunţiş, şi nu se ştie încă numărul exact al exemplarelor greşite aflat în circulaţie. După ce eroarea a fost observată, peste 9.500.000 de monede au fost retrase. Specialiştii susţin că o astfel de monedă valorează acum enorm, iar pe site-urile de anunţuri au fost scoase deja la vânzare câteva exemplare, spre încântarea colecţionarilor.

Pe acelaşi subiect

Monedă românească din 2006, o adevărată comoară

Veşti bune şi la noi în ţară, unde o monedă românească din 2006 a devenit o adevărată comoară: ar putea valora peste 9.000 de euro. 

Cea mai mare casă de licitaţii din ţară organizează o vânzare de arta istorică a cărei piesă de rezistenţă este o monedă de 50 de lei din 2006. Licitaţia are loc marţi, iar cei care vor să le privească sunt aşteptaţi la Palatul Cesianu-Racoviţă din Capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O monedă din 2016 valorează acum enorm, din cauza unei greşeli. Preţ de 50 de ori mai mare, pe site-urile de anunţuri din Anglia