Antena Meniu Search
x

Ororile războiului: O mamă din Ucraina, violată de mai multe ori în faţa copilului său, la doar câteva minute după ce soţul i-a fost omorât de soldaţii ruşi

O mamă din Ucraina a fost violată de mai multe ori, la doar câteva minute după ce soţul său a fost împuşcat în casa lor de soldaţii ruşi.

de Redactia Observator

la 28.03.2022, 13:30

Ororile războiului: O mamă din Ucraina, violată de mai multe ori în faţa copilului său, la doar câteva minute după ce soţul i-a fost omorât de soldaţii ruşi - Profimedia

În aceeaşi cameră cu femeia se afla şi copilul, care a asistat la batjocorirea mamei sale. Incidentul a avut loc într-un orăşel de lângă Kiev şi a fost relatat de politiciana ucraineană Maria Mezentseva, care a dezvăluit, totodată, „oroarea” violurilor comise în timpul invaziei ruse.

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a deschis prima anchetă oficială pentru viol în acest caz, după ce se spune că un soldat beat ar fi intrat în casa familiei, l-a ucis pe soț și apoi i-a violat în mod repetat soția. Venediktova spune că doi soldaţi au atacat-o pe femeie în Brovary, în estul Kievului. Unul dintre ei a fost identificat şi urmează să fie trimis în faţa justiţiei. Procurorul a adăugat că, după ce l-au împușcat pe soț și i-au agresat sexual soția, cei doi soldaţi i-au ameninţat şi copilul cu armele lor.

Violată în faţa copilului său

Noul incident este ultimul dintr-un șir de acuzații de viol formulate împotriva trupelor de la Kremlin de la începutul invaziei. Maria Mezentseva a spus că Ucraina „nu va tăcea” cu privire la atacurile sexuale și se întreabă cum va putea trece peste asta copilul care a asistat neputincios la violarea mamei sale.

Deputata, care este șefa delegației permanente a Ucrainei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a spus că detaliile atacurilor sexuale trebuie înregistrate pe măsură ce se întâmplă, deoarece „justiția trebuie să triumfe”. „Există un caz care a fost foarte discutat recent, deoarece a fost înregistrat și anchetat (de către biroul procurorului și nu intrăm în detalii), dar este o scenă destul de înfricoșătoare când un civil a fost împușcat în casa lui dintr-un orășel de lângă Kiev. Soția lui a fost – îmi pare rău, dar trebuie să o spun – violată de mai multe ori în fața copilului ei minor. Sunt mult mai multe victime, nu doar acest caz care a fost făcut public de procurorul general. Și, desigur, ne așteptăm ca multe dintre ele să fie făcute publice odată ce victimele vor fi gata să vorbească despre asta. Cu siguranță nu vom tăcea”, a declarat deputata.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Mapamond » Ororile războiului: O mamă din Ucraina, violată de mai multe ori în faţa copilului său, la doar câteva minute după ce soţul i-a fost omorât de soldaţii ruşi