Antena Meniu Search
x

Peste 340 de migranți, găsiți într-o remorcă de camion, în Mexic. Printre ei erau 103 copii, neînsoțiți

Autorităţile din Mexic au găsit peste 340 de persoane într-o remorcă de camion abandonată în statul Veracruz, inclusiv 103 minori neînsoţiţi, transmite BBC, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 07.03.2023, 07:26

Printre ei erau 103 copii, neînsoțiți
Peste 340 de migranți, găsiți într-o remorcă de camion abandonată, în Mexic - Captura Twitter / TRT World Now

Migranţii proveneau din Guatemala, Honduras, El Salvador şi Ecuador. Aceasta este una dintre cele mai mari descoperiri recente de copii migranţi care călătoresc prin Mexic. Toţi păreau nevătămaţi, iar remorca avea ventilatoare şi orificii de ventilaţie, au declarat oficialii. Nu se ştie unde se află şoferul.

Fugind de sărăcie şi violenţă în America Centrală, mulţi migranţi fără documente ajung să plătească sume uriaşe de bani unor traficanţi de persoane pentru a le permite să treacă graniţa cu SUA. Anul trecut, 53 de migranţi au fost găsiţi morţi într-o remorcă de camion abandonată în statul american Texas.

343 de persoane au fost găsite în remorcă

În total, 343 de persoane au fost găsite în vehicul duminică seara, a declarat Institutul Naţional de Migraţie (INM) din Mexic. Aceştia au fost găsiţi pe o rută obişnuită folosită pentru a duce migranţii la graniţa cu SUA. Migranţii purtau brăţări cu coduri de culori pentru a-i identifica drept clienţi ai traficanţilor, au declarat oficialii.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O fotografie distribuită de INM arată sticle de plastic şi gunoaie împrăştiate pe podeaua remorcii. Migranţii vor fi îngrijiţi de serviciile sociale mexicane până când se va decide statutul lor. Datele poliţiei de frontieră obţinute de CBS News în octombrie arată că cel puţin 853 de migranţi au murit încercând să treacă ilegal frontiera dintre SUA şi Mexic în ultimele 12 luni.

Acest lucru a făcut ca anul fiscal 2022 să fie cel mai mortal an pentru migranţi înregistrat de guvernul american, depăşind cu mult recordul anterior de 546 de decese de migranţi în 2021. Patrula de frontieră a SUA a reţinut un număr record de 2,2 milioane de migranţi la frontiera de sud-vest în aceeaşi perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Mapamond » Peste 340 de migranți, găsiți într-o remorcă de camion, în Mexic. Printre ei erau 103 copii, neînsoțiți