Antena Meniu Search
x

Galerie foto Preot tăiat cu briciul în biserică, după ce a ieșit din altar. Părintele din Vinița a fost atacat de un individ care smulgea icoanele de pe pereți

Atac sălbatic în biserica Acoperământului Maicii Domnului din orașul ucrainean Vinița, acolo unde preotul paroh a fost înjunghiat de un individ înarmat cu un brici. Părintele auzise zgomot în lăcașul de cult și a ieșit din altar, ca să-l potolească pe scandalagiu, moment în care a fost tăiat în zona gâtului. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 05.01.2023, 12:38

Luni, în jurul orei 9 de dimineață, părintele Antonie Kovtoniuk, parohul bisericii Acoperământul Maicii Domnului din Vinița, era în altar și urma să țină slujba când un bărbat pus pe scandal a intrat și a început să facă prăpăd, smulgând inclusiv icoanele de pe pereți.

Auzind zgomotele, părintele a ieșit din altar și a încercat să-l convingă pe atacator să părăsească biserica. Moment în care individul l-a tăiat pe preot în zona gâtului cu un brici ascuțit, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Episcopiei din Vinița.

"Am văzut cum a fost scos preotul din biserică, sângera. Femeile au început să țipe și să plângă, iar el le-a mai liniștit", povestește unul dintre martori. 

Părintele Antonie a fost dus la spital și operat, iar miercuri, un mesaj al Episcopiei anunța că starea de sănătate a preotului s-a îmbunătățit.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Atacatorul a fost împușcat în picior

Imediat după l-a înjunghiat pe preot, atacatorul a ieșit din biserică. Într-un filmuleț apărut pe internet se vede că merge calm pe stradă, având în mâini același brici periculos. Polițiștii au dat de urma lui în scurt timp, însă individul s-a opus arestării, așa că agenții au fost nevoiți să-l împuște în picior. 

În prezent, cercetările sunt în plină desfășurare. Bărbatul este acuzat de tentativă de omor și riscă de la 10 la 15 ani după gratii sau închisoare pe viață, relatează Obozrevatel.

Părintele și-a pierdut fiica în urmă cu câțiva ani

Enoriașii sunt șocați de eveniment. "L-am cunoscut pe părintele Antonie înainte de 2014, după aceea am plecat din Ucraina. Îmi amintesc că mergeam la părinte să colindam. Nici nu se putea numi casă, era dărăpănătură, totul era foarte modest, aș spune chiar sărac", spune unul dintre cei care-l cunosc pe parohul bisericii din Vinița.

În cartierul Pirogovo, unde se află biserica, nimeni nu spune nimic rău despre părintele Antonie. "Când stai în stația de autobuz, indiferent de vreme, părintele Antonie trece, zâmbește și salută pe toată lumea. El este întotdeauna pozitiv. Nu este unul dintre cei care cer bani de la o persoană pentru ceea ce face", mărturisește un localnic.

Din păcate, în urmă cu câțiva ani, fiica lui a murit, răpusă de o boală gravă.

Întreaga comunitate a strâns bani pentru tratament, toți au sperat că vor putea să o salveze, dar, din păcate, tânăra s-a stins.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Preot tăiat cu briciul în biserică, după ce a ieșit din altar. Părintele din Vinița a fost atacat de un individ care smulgea icoanele de pe pereți