Antena Meniu Search
x

"Putin este pe moarte", susține șeful spionajului militar ucrainean. "Credem că este vorba de cancer"

"Vladimir Putin este pe moarte", susține directorul serviciilor militare ucrainene de informaţii Kirilo Budanov. Alte surse susţin că liderul de la Kremlin ar fi bolnav de cancer de tiroidă sau de o boală autoimună.

de Redactia Observator

la 05.01.2023, 10:48

"Putin este pe moarte", susține șeful spionajului militar ucrainean. "Credem că este vorba de cancer"
"Putin este pe moarte", susține șeful spionajului militar ucrainean. "Credem că este vorba de cancer" - Profimedia Images

”Putin va muri foarte repede, cred, sper”, a declarat, miercuri, şeful spionajului militar ucrainean. ”Noi credem că este vorba despre cancer”, declară Budanov, care subliniază că deţine aceste informaţii din surse apropiate liderului rus. ”Acest război ar trebui să se termine înainte ca el să moară”.

Budanov, un ofiţer de rang înalt, care a preluat conducerea spionajului militar ucrainean în 2020, a fost acuzat de către Serviciile ruse de informaţii (FSB) că este unul dintre oamenii de la originea atacului Podului Crimeea, în octombrie.

Niciodată nu s-a comunicat nimic oficial despre vreo eventuală boală a liderului de la Kremlin, însă circulă multe zvonuri despre starea sănătăţii acestuia. Aceste speculații s-au accentuat în contextul războiului din Ucraina.

Kremlinul respinge zvonurile privind sănătatea precară a liderului rus

Pe acelaşi subiect

Potrivit unor surse din spionajul american, fostul ofiţer KGB ar fi urmat - în aprilie 2020 - un tratament pentru cancer în stadiu avansat. Fosta deputată britanică Louise Mensch a dat, la rândul său, asigurări că Vladimir Putin ar suferi de maladia Parkinson - boală care s-a declanșat în 2020. 

Directorul Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) William Burns declara în iulie că Vladimir Putin este ”întru totul sănătors” şi  respins zvonurile cu privire la starea precară a sănătăţii acestuia.

În mai, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov dezminţea aceste zvonuri într-un comunicat.”Eu nu cred că cineva întreg la cap poate vedea la această personaă (Putin) semne ale unei boli sau unei afecţiuni cronice”, dădea asigurări Lavrov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » "Putin este pe moarte", susține șeful spionajului militar ucrainean. "Credem că este vorba de cancer"