Antena Meniu Search
x

Ucraina susţine că a ucis 800 de soldaţi ruşi doar în ultima zi. Oficial american: "Lupta este încă destul de fierbinte. Va continua şi în lunile următoare"

 Armata ucraineană a estimat joi că 800 de soldați ruși au fost uciși în ultima zi, majoritatea în luptele din estul regiunii Donețk, relatează Reuters. Un înalt oficial al administrației americane a oferit miercuri o evaluare serioasă a luptelor din regiune, în special în oraşul Bahmut. "Lupta este încă destul de fierbinte... ceea ce vedem în Bakhmut ar trebui să ne așteptăm să vedem în altă parte de-a lungul frontului, luptele vor continua în lunile următoare", a spus oficialul.

de Marina Dinu

la 05.01.2023, 17:39

Vezi și

În rezumatul său obişnuit de la începutul războiului cu Rusia, armata ucraineană a spus că forțele ruse s-au concentrat pe o ofensivă în sectorul Bahmut, iar atacurile sale din Avdiivka și Kupiansk nu au avut succes. Peste 800 de soldați ruși ar fi fost ucişi, iar mai multe echipamente, printre care o aeronavă, un elicopter și trei tancuri ar fi fost distruse doar în ultima zi.

Ucraina nu a raportat un număr specific de victime civile ca urmare a atacurilor aeriene rusești, cu rachete și rachete asupra orașului Bahmut, în mare parte ruinat, și a altor două orașe din regiunea Donețk - Kostiantynivka și Kurakhove.

Rusia neagă că a vizat civili

Rusia neagă că a vizat civili în ceea ce numește „operațiunea sa militară specială” din Ucraina. 

Un înalt oficial al administrației americane a oferit miercuri o evaluare serioasă a luptelor din regiunea Donețk, în special în Bahmut. "Lupta este încă destul de fierbinte... ceea ce vedem în Bahmut ar trebui să ne așteptăm să vedem în altă parte de-a lungul frontului, luptele vor continua în lunile următoare", a spus oficialul.

În discursul său video de seara trecută, președintele Volodimir Zelenski a spus că trupele ucrainene din afara oraşului Bahmut provoacă numeroase pierderi adversarilor lor, în timp ce Rusia își măreşte trupele în regiune. Ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar, a scris pe Telegram că pierderile semnificative ale Rusiei înseamnă că va trebui probabil să anunțe o altă mobilizare parțială în primul trimestru al anului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Ucraina susţine că a ucis 800 de soldaţi ruşi doar în ultima zi. Oficial american: "Lupta este încă destul de fierbinte. Va continua şi în lunile următoare"