Antena Meniu Search
x

Scrisoare emoţionantă de pe front, ajunsă la destinaţie 76 de ani mai târziu. "E ca şi cum s-ar fi întors la mine"

Americanul John Gonsalves i-a scris mamei sale la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, însă mesajul lui a ajuns la destinaţie 76 de ani mai târziu. Deşi John şi mama sa au murit, scrisoarea, pusă în plic în 1945, în Germania, a găsit în cele din urmă calea spre văduva emoţionată, care are acum 89 de ani.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 10:57

- Captură foto WFXT-TV via The Guardian

A durat 76 de ani ca scrisoarea unui tânăr soldat american, redactată în 1945, să ajungă din Germania în mâinile soţiei sale. Emoţionată, femeia din Massachusetts, SUA, a deschis plicul şi a citit cuvintele scrise de soţul său la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, pe când acesta avea doar 22 de ani.

Scrisoarea adresată de soldat mamei a ajuns în mâinile văduvei sale, 76 de ani mai târziu

Soldatul John Gonsalves a aşternut cuvintele pe foaie în 1945, dar scrisoarea adresată mamei a fost descoperită abia recent, în arhivele serviciului poştal american, relatează The Guardian"Dragă mamă, azi am primit o altă scrisoare de la tine şi mă bucur să aud că totul e OK", începe mesajul. "Cât despre mine, sunt bine şi mă descurc mulţumitor. Mâncarea, însă, e de obicei teribilă". Scrisoarea se încheie cu urările sale de bine: "Transmit dragoste şi sărutări! Fiul tău, Johnny. Sper să ne revedem curând".

Mesajul emoţionant l-a readus pe soldat alături de cei dragi. "E ca şi cum s-ar fi întors la mine"

John Gonsalves a murit în 2015, iar mama sa e, la rândul ei, decedată. Totuşi, agenţii poştali au aflat adresa văduvei Angelina Gonsalves, pe care autorul scrisorii a cunoscut-o la 5 ani după ce a expediat plicul. Oficiul poştal a trimis, de asemenea, şi un bilet în care spun că "livrarea scrisorii este extrem de importantă pentru noi". În lacrimi, Angelina Gonsalves, de 89 de ani, a mărturisit: "E ca şi cum s-ar fi întors la mine".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Scrisoare emoţionantă de pe front, ajunsă la destinaţie 76 de ani mai târziu. "E ca şi cum s-ar fi întors la mine"