Antena Meniu Search
x

Șef al mafiei italiene, surprins în timp ce evadează dintr-o închisoare de maximă securitate. Scenele, desprinse din filmele de la Hollywood

Un șef al mafiei italiene a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce evadează dintr-o închisoare de maximă securitate, coborând din celula sa pe o frânghie improvizată din lenjerie de pat.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 18:11

Scenele, desprinse din filmele de la Hollywood
Șef al mafiei italiene, surprins în timp ce evadează dintr-o închisoare de maximă securitate - Twitter, Italy 24 News)

Ca o scenă desprinsă din filme, Marco Raduano, în vârstă de 40 de ani, a evadat vineri din închisoarea Badu’e Carros din Sardinia, Italia. Șeful mafiei Sacra Corona Unita a fost văzut coborând pe cearșafurile înnodate între ele și atârnând pe peretele exterior al închisorii. Apoi, a sărit  de la înălțime, a căzut pe iarbă și a luat-o la fugă, relatează Mirror.

Timp de două ore, nimeni nu a observat că acesta a evadat. Paznicii și-au dat seama că ceva s-a întâmplat, după ce acesta nu s-a întors din pauza pe o petrecea în mod regulat în biblioteca închisorii

El era condamnat la 18 ani de închisoare pentru trafic de droguri, în timp ce încă se confrunta cu un proces pentru o crimă. Banda infractoare din care face parte este cunoscută pentru violențele ieșite din comun la care sunt supuse victimele. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Deseori, infractorii care fac parte din Sacra Corona Unita obișnuiesc să-și împuște in cap victimele, pentru ca rudele acestora să nu poată organiza înmormântări cu sicriu deschis.

Marco Raduano ar fi un deținut model în închisoare și i s-a acordat privilegiul unui loc de muncă în bibliotecă. 

Anchetatorii bănuiesc că orele petrecute în bibliotecă i-au oferit șansa de a privi pe fereastră și de a studia programul gardienilor care patrulau, permițându-i astfel să-și cronometreze timpul perfect, pentru ca evadarea să fie un succes.

Marco a profitat de o schimbare de tură dintre gardieni și a furat un set de chei pentru a descuia ușa care ducea la un perete exterior. Apoi a legat cearșafurile și a coborât pe fereastră. 

Această evadare îndrăzneață dintr-una dintre cele mai sigure închisori din Italia s-a datorat lipsei de personal. Se pare că avea totul pregătit și că evadarea a fost bine plănuită de ceva vreme”, a declarat Giovanni Villa, șeful filialei din Sardinia a sindicatului FNS-CISL.

Un ofițer a spus că aproximativ 50 de angajați se ocupă de securitatea a 180 de prizonieri și că în prezent nu există nimeni care supraveghează camerele de supraveghere amplasate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Mapamond » Șef al mafiei italiene, surprins în timp ce evadează dintr-o închisoare de maximă securitate. Scenele, desprinse din filmele de la Hollywood