Antena Meniu Search
x
LIVE

Șef al mafiei italiene, surprins în timp ce evadează dintr-o închisoare de maximă securitate. Scenele, desprinse din filmele de la Hollywood

Un șef al mafiei italiene a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce evadează dintr-o închisoare de maximă securitate, coborând din celula sa pe o frânghie improvizată din lenjerie de pat.

De Redactia Observator la 27.02.2023, 18:11
Scenele, desprinse din filmele de la Hollywood
Șef al mafiei italiene, surprins în timp ce evadează dintr-o închisoare de maximă securitate - Twitter, Italy 24 News)

Ca o scenă desprinsă din filme, Marco Raduano, în vârstă de 40 de ani, a evadat vineri din închisoarea Badu’e Carros din Sardinia, Italia. Șeful mafiei Sacra Corona Unita a fost văzut coborând pe cearșafurile înnodate între ele și atârnând pe peretele exterior al închisorii. Apoi, a sărit  de la înălțime, a căzut pe iarbă și a luat-o la fugă, relatează Mirror.

Timp de două ore, nimeni nu a observat că acesta a evadat. Paznicii și-au dat seama că ceva s-a întâmplat, după ce acesta nu s-a întors din pauza pe o petrecea în mod regulat în biblioteca închisorii

El era condamnat la 18 ani de închisoare pentru trafic de droguri, în timp ce încă se confrunta cu un proces pentru o crimă. Banda infractoare din care face parte este cunoscută pentru violențele ieșite din comun la care sunt supuse victimele. 

Pe acelaşi subiect

Deseori, infractorii care fac parte din Sacra Corona Unita obișnuiesc să-și împuște in cap victimele, pentru ca rudele acestora să nu poată organiza înmormântări cu sicriu deschis.

Marco Raduano ar fi un deținut model în închisoare și i s-a acordat privilegiul unui loc de muncă în bibliotecă. 

Anchetatorii bănuiesc că orele petrecute în bibliotecă i-au oferit șansa de a privi pe fereastră și de a studia programul gardienilor care patrulau, permițându-i astfel să-și cronometreze timpul perfect, pentru ca evadarea să fie un succes.

Marco a profitat de o schimbare de tură dintre gardieni și a furat un set de chei pentru a descuia ușa care ducea la un perete exterior. Apoi a legat cearșafurile și a coborât pe fereastră. 

Această evadare îndrăzneață dintr-una dintre cele mai sigure închisori din Italia s-a datorat lipsei de personal. Se pare că avea totul pregătit și că evadarea a fost bine plănuită de ceva vreme”, a declarat Giovanni Villa, șeful filialei din Sardinia a sindicatului FNS-CISL.

Un ofițer a spus că aproximativ 50 de angajați se ocupă de securitatea a 180 de prizonieri și că în prezent nu există nimeni care supraveghează camerele de supraveghere amplasate.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Șef al mafiei italiene, surprins în timp ce evadează dintr-o închisoare de maximă securitate. Scenele, desprinse din filmele de la Hollywood