Antena Meniu Search
x

Video Sfârșit tragic pentru o italiancă de 86 de ani. Bătrâna a fost sfâșiată de un pitbull scăpat dintr-o curte, aproape de casa ei

Enrica Bensi, o pensionară de 86 de ani din provincia Pavia din nordul Italiei, a avut un sfârșit groaznic, asta după ce a fost atacată de un pitbull. Primele informații din ancheta carabinierilor indică faptul că animalul ar fi împins-o pe bătrână la pământ după care a mușcat-o cu bestialitate de picioare și gât, transmite La Repubblica.

de Adrian Popovici

la 23.10.2023, 22:50

Sfârșit tragic pentru o italiancă de 86 de ani. Bătrâna a fost sfâșiată de un pitbull scăpat dintr-o curte, aproape de casa ei - Shutterstock

Presa locală notează faptul că bătrâna de 86 de ani locuia cu fiul ei și era cunoscută în localitatea în care locuia și asta deoarece înainte de pensionare a fost vânzătoare. În ziua în care și-a găsit sfârșitul s-a dus la cumpărături așa cum obișnuia să facă de obicei.

Oamenii legii care investighează sfârșitul tragic al bătrânei iau în calcul punerea sub acuzare a două persoane: propietara pitbullului sau pe tatăl acesteia, cel care a deschis poarta prin care animalul a ieșit. Cel din urmă ar fi deschis poarta și chiar ar fi încercat să oprească câinele atunci când o ataca pe pensionară.

Ce se va întâmpla cu câinele?

Soarta câinelui, aflat acum în custodia autorităților, duce la dezbateri aprinse în peninsulă, dată fiind modul violent în care a atacat-o pe bătrâna de 86 de ani. Astfel, autoritățile iau în calcul posibilitatea ca animalul să fie eutanasiat. Între timp, reprezentanții Asociației Italiene pentru Protecția Animalelor și a Mediului cer ca pitbullul să fie cruțat, argumentând chiar că acesta ar putea fi reabilitat.

Pe acelaşi subiect

"Ne exprimăm durerea și apropierea noastră de familia doamnei Enrica, care a murit în circumstanțe dramatice. În același timp, solicităm o evaluare corectă a pitbullului care nu trebuie eutanasiat, ci pus într-un proces de reabilitare și luat definitiv din familia care îl deținea. Luăm în calcul să depunem o plângere împotriva proprietarilor", au transmis oficialii organizației.

"Animalul va rămâne sub observație până la începutul lunii noiembrie, când magistratul va decide apoi viitorul său pe baza raportului medicilor veterinari", transmite organizația. "Între timp, se desfășoară discuții între asociațiile pentru drepturile animalelor pentru a crea un proces de reeducare, împiedicând astfel uciderea câinelui."

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » Sfârșit tragic pentru o italiancă de 86 de ani. Bătrâna a fost sfâșiată de un pitbull scăpat dintr-o curte, aproape de casa ei