Antena Meniu Search
x

Și-a petrecut primul Crăciun acasă, după ce timp de trei ani l-a sărbătorit în spital, diagnosticat cu o boală rară: "Era atât de entuziasmat"

Un băiețel în vârstă de trei și-a petrecut primul Crăciun acasă, după ce în fiecare an era nevoit să-l sărbătorească în spital. Micuțul suferă de o boală rară, care afectează doar unul dintr-un milion de oameni.

de Redactia Observator

la 27.12.2022, 09:29

Și-a petrecut primul Crăciun acasă, după ce timp de trei ani l-a sărbătorit în spital, diagnosticat cu o boală rară:
Și-a petrecut primul Crăciun acasă, după ce timp de trei ani l-a sărbătorit în spital, diagnosticat cu o boală rară - Facebook / Georgie McAvoy

Daniel McAvoy, în vârstă de trei ani, s-a născut în primăvara anului 2019 și câteva săptămâni mai târziu a fost diagnosticat cu o boală rară a sângelui. Familia lui se temea că nu va supraviețui. Daniel a fost apoi internat în spital în 2019, 2020 și 2021, relatează Mirror.

Dar, după ce a avut un al doilea transplant de celule stem cu succes în urmă cu 12 luni, dorința lui de a petrece Crăciunul cu mama Georgie, 32 de ani, tatăl Andrew, 39 de ani, și sora Holly, 6 ani, s-a împlinit. Viața lui Daniel a fost salvată datorită donatorului Anthony Nolan.

Daniel avea trei săptămâni când a fost dus de urgență la spital

Acest Crăciun este incredibil de special pentru noi. Am pus decorațiuni încă din noiembrie, abia așteptam. Era atât de entuziasmat. Am fost la Winter Wonderland din Hyde Park pentru a sărbători prima aniversare a transplantului său și vom merge la Butlin. Va fi prima vacanță adevărată a lui Daniel. Dar ziua de Crăciun va fi una liniștită, acasă. Nu contează ce se află sub brad, ci cine este în jurul lui. Fără donatorul lui Daniel și medicii și asistentele minunate, el nu ar fi aici astăzi”, a spus Georgie, mama micuțului.

Pe acelaşi subiect

Daniel avea trei săptămâni când a fost dus de urgență la spital, după ce părinții lui i-au găsit sânge în scutec. A petrecut 11 zile la terapie intensivă luptând cu sepsisul. Georgie și Andrew l-au botezat în patul lui de spital, în caz că nu reușea să supraviețuiască. Daniel a supraviețuit, dar testele au arătat că numărul de celule de coagulare, numite trombocite, din sângele lui a scăzut și a fost diagnosticat cu sindromul Wiskott-Aldrich. Tulburarea genetică afectează doar unul dintr-un milion de oameni.

Primul transplant al micuțului, amânat din cauza pandemiei

Daniel urma să aibă primul transplant în martie 2020, dar acesta a fost amânat din cauza pandemiei. În cele din urmă, a avut loc la Spitalul Great Ormond Street din Londra în luna iunie a acelui an. Dar corpul său a respins celulele donatoare și în octombrie 2021 a fost dus de urgență la spital, vărsând sânge.

A fost cel mai rău, a fost terifiant. S-a epuizat orice altă opțiune de tratament și medicii ne-au spus că singura lui șansă era un alt transplant”, a spus mama cu durere.

Un al doilea donator a fost găsit în câteva săptămâni și lui Daniel i s-a permis să-și petreacă timp cu familia în Huntingdon, Cambs, înainte de procedură. Pe 2 decembrie 2021, băiețelul a început chimioterapia pentru a-și pregăți sistemul imunitar gata de transplant, pe care l-a avut opt zile mai târziu.

Andrew, tatăl lui, și-a petrecut ziua de Crăciun în spital cu Daniel. „S-a îmbrăcat în Moș Crăciun pentru a-i aduce cadourile. Daniel a fost atât de încântat”, a spus Georgie. În vară, i s-a permis să meargă acasă și de atunci, lucrurile par să se îmbunătățească din ce în ce mai mult. „Putem începe în sfârșit să ne gândim la viitor”, a spus mama.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Și-a petrecut primul Crăciun acasă, după ce timp de trei ani l-a sărbătorit în spital, diagnosticat cu o boală rară: "Era atât de entuziasmat"