Antena Meniu Search
x

Foto Soarta ursului care l-a ucis pe Andrea, un tânăr italian sfâşiat când făcea jogging. Sute de oameni cer eliberarea animalului

Sute de persoane au manifestat duminică pentru eliberarea unui urs brun care a rănit mortal un tânăr care făcea jogging în nordul Italiei, relatează dpa. Andrea a murit la 26 de ani, într-o "zonă-capcană" pentru alergători.

de Redactia Observator

la 24.04.2023, 10:42

Circa 300 de protestatari s-au adunat duminică în faţa centrului de protecţie a animalelor Casteller din provincia Trentino, unde este ţinută femela de urs după ce a fost capturată, potrivit agenţiei de presă ANSA. Ei au cerut eliberarea ursului, identificat ca ''JJ4'', şi au demonstrat împotriva guvernului provincial condus de Maurizio Fugatti, care a ordonat ca ursul să fie împuşcat.

Protest pentru a elibera urşii

După o plângere depusă de activişti pentru drepturile animalelor, o instanţă a suspendat ordinul de eutanasiere a animalului, relatează Agerpres. Diverse asociaţii pentru protecţia animalelor, dar şi persoane private, unele sosite din străinătate, s-au alăturat protestului.

Protestatarii au cerut, de asemenea, eliberarea tuturor urşilor ţinuţi în captivitate. Ei au purtat pancarte cu sloganuri precum "urşii sunt victimele guvernului provincial" şi "cei care separă mamele şi copiii sunt monştri". Ursoaica a fost separată de cei trei pui ai săi când a fost capturată după atac.

''JJ4", cunoscută şi sub numele de "Gaia", este sora lui Bruno, "ursul problemă" împuşcat în Bavaria în 2006. Ea a atacat şi ucis un tânăr în vârstă de 26 de ani pe nume Andrea Papi la începutul lunii aprilie, în comuna Caldes, din regiunea Trentino-Alto Adige, într-o vale populară în rândul excursioniştilor şi turiştilor. Procurorii italieni au stabilit săptămâna trecută că ursul atacase anterior alte două persoane.

De la capturarea ei la mijlocul lunii aprilie, ursoaica, în vârstă de 17 ani, este ţinută într-o incintă împreună cu un alt urs identificat ca "M49". O şedinţă de judecată în legătură cu soarta ursoaicei "JJ4" este programată pentru data de 11 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Soarta ursului care l-a ucis pe Andrea, un tânăr italian sfâşiat când făcea jogging. Sute de oameni cer eliberarea animalului