Antena Meniu Search
x

"Suvenirul" neplăcut cu care s-a întors un britanic din concediu. Un păianjen l-a mușcat de un deget de la picioare și și-a depus ouăle acolo

Un britanic a avut parte o surpriză neplăcută atunci când s-a întors acasă dintr-o excursie peste hotare. Mai exact, Colin Blake a observat că unul dintre degetele mari de la picioare era inflamat și a pus asta pe seama sandalelor pe care le purtase. Din nefericire, un medic i-a explicat faptul că a fost mușcat de un păianjen-lup, conform The Independent.

de Adrian Popovici

la 29.11.2023, 11:52

Păianjen-lup, imagine cu scop ilustrativ
"Suvenirul" neplăcut cu care s-a întors un britanic din concediu. Un păianjen l-a mușcat de un deget de la picioare și și-a depus ouăle acolo - Shutterstock

Colin Blake și soția sa locuiesc în Cramlington, Marea Britanie, ei cred că a fost mușcat în timp ce lua cina în aer liber în Marsilia. El le-a explicat jurnaliștilor prin cea trecut din momentul în care a crezut că pe degetul lui era doar o simplă bășică.

"Soția mea s-a gândit că s-ar putea să fie din cauză că aveam sandale noi și că acestea se frecau de degetul mare de la picior, ceea ce îl făcea să fie inflamat", a explicat bărbatul.

Din păcate, lucrurile s-au înrăutățit când Blake a ajuns înapoi în Marea Britanie. La patru săptămâni după ce a fost la spital și după ce i s-au prescris antibiotice, a observat o altă evoluție la degetul de la picior. O  nouă vizită la, iar un păianjen care era blocat sub piele.

"Ei cred că păianjenul își croia drum afară mâncând din degetul meu", a explicat bărbatul.

Pe acelaşi subiect

Diagnosticul medicilor, pus la îndoială de un specialist în biologia păianjenilor

Însă un arahnolog a declarat că păianjenii-lupi nu sunt capabili să își depună ouăle în pielea oamenilor. Dr. Sara Goodacre de la Universitatea din Nottingham a declarat pentru BBC: "Nu pot să văd cum ar putea fi adevărat, pentru că înțeleg biologia lor."

Ea a adăugat că nu au existat dovezi care să sugereze că ouăle ar putea trăi într-o "rană infectată plină cu puroi". Păianjenii lupi nu sunt, în general, otrăvitori și sunt de obicei găsiți în sudul Franței după ce ajung acolo pe navele de marfă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Mapamond » "Suvenirul" neplăcut cu care s-a întors un britanic din concediu. Un păianjen l-a mușcat de un deget de la picioare și și-a depus ouăle acolo