Antena Meniu Search
x

Foto Motociclist la spital, din cauza unui păianjen. Tânărul lovise o maşină, care a frânat brusc pentru a evita tarantula, în "Valea Morţii" din SUA

Un motociclist de 24 de ani a intrat la spital, după ce maşina din faţa lui a oprit brusc pentru a evita un păianjen. Tarantula a scăpat nevătămată dar tânărul este rănit. Accidentul a fost loc pe o şosea din "Valea Morţii" din California.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 22:18

Motociclist la spital, din cauza unui păianjen. Tânărul lovise o maşină, care a frânat brusc pentru a evita tarantula, în "Valea Morţii" din SUA
Motociclist la spital, din cauza unui păianjen. Tânărul lovise o maşină, care a frânat brusc pentru a evita tarantula, în "Valea Morţii" din SUA - Facebook / Death Valley National Park

Potrivit Serviciului Parcurilor Naționale, un cuplu de elvețieni care călătorea într-o rulotă închiriată a frânat pentru a evita să lovească păianjenul. La rândul său, rulota a fost lovită din spate de un motociclist canadian în vârstă de 24 de ani, care a fost rănit.

Păianjenul a supraviețuit carambolului, scăpând nevătămat în deșert.

Într-o declarație postată pe Facebook, Parcul Național Death Valley a precizat că accidentul a avut loc pe o autostradă la est de Towne Pass, o secțiune îndepărtată și aridă a parcului situată în comitatul Inyo din California. Motociclistul a ajuns la Spitalul Desert View din orașul Pahrump, aflat în apropiere. Starea sa nu este clară. BBC a contactat spitalul și parcul pentru comentarii.

Cât de periculoase sunt tarantulele

Pe acelaşi subiect

Supraveghetorul Mike Reynolds, primul angajat care a ajuns la locul accidentului, i-a rugat pe ceilalți vizitatori ai parcului să conducă încet în zonă, în special atunci când coboară dealuri abrupte.

"Drumurile noastre au încă petice de pietriș din cauza pagubelor provocate de inundații, iar animalele sălbatice de toate mărimile sunt afară", a declarat Reynolds.

Tarantulele - o specie de păianjen mare - au o lungime medie de 13 cm, dar pot avea picioare de până la 28 cm, potrivit National Wildlife Foundation. În SUA, acestea se găsesc doar în sud-vestul țării. Mușcăturile lor sunt comparabile cu o înțepătură de albină, deși țepii pe care îi lansează spre atacatori pot provoca iritații la oameni. Tarantulele își petrec o mare parte din viață în vizuini subterane și sunt cel mai des văzute toamna, când masculii de opt până la 10 ani pleacă în căutarea unei partenere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Motociclist la spital, din cauza unui păianjen. Tânărul lovise o maşină, care a frânat brusc pentru a evita tarantula, în "Valea Morţii" din SUA