Antena Meniu Search
x

Tânăr de 25 de ani, împușcat de cinci polițiști după ce a refuzat să se legitimeze, în SUA. Studentul la drept nu a vrut să coboare din mașină și avea o armă la el

Un tânăr de 25 de ani, sudent la facultatea de drept, a murit după ce a fost împușcat de cinci polițiști, în SUA. Bărbatul ar fi refuzat să le ofere ofițerilor să prezinte actele de indentite.

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 10:48

Chase Allan, în vârstă de 25 de ani, era înarmat când a fost ucis pe 1 martie, după ce a fost reținut în Farmington, Utah, SUA, pentru că ar fi avut numere de înmatriculare nelegitime. Cu câteva momente înainte să izbucnească focurile de armă, unul dintre ofițeri îi spune studentului: Direcția în care se îndreaptă această situație este 100% în mâinile tale”, relatează Mirror.

Rapoartele sugerează că Chase credea în mișcarea „Cetățenilor Suverani”, care nu cred că sunt obligați să urmeze legile guvernamentale. În filmulețul făcut public de autortități, tânărul de 25 de ani poate fi auzit cum țipă la polițiști si le spune că nu este obligat să le ofere acestora actele sale. A refuzat să le dea polițiștilor permisul sau, ba chiar să-și spună numele.

Tânărul a refuzat să se legitimeze și să coboare din mașină

Ofițerii urmăriseră mașina lui Chase într-o parcare a oficiului poștal. În cele din urmă, Chase a oferit un pașaport, dar a refuzat să iasă din vehicul. Un al doilea ofițer amenință apoi că va sparge geamul mașinii, dacă acesta continuă să opună rezistență. Pe tot parcursul filmării, tânărul este văzut, de asemnea, cum filmează și el ceea ce se întâmplă. Când poliția reușește în cele din urmă să deschidă ușa mașinii, tânărul este surprins în timp ce încerca să-și scoată arma.

Pe acelaşi subiect

„Armă, armă, armă, armă!”, a strigat un ofițer imediat cum a văzut pistolul din mâna tânărului. Apoi, într-o fracțiune de secundă, au început să curgă valurile de gloanțe. Polițiștii au tras 12 gloanțe către tânăr. Pistolul lui Chase Allan a fost găsit în mașină, lângă scaunul șoferului.

Adresându-se reporterilor, șeful poliției din Farmington, Eric Johnsen, a recunoscut că înregistrările de pe bodycam nu sunt clare cu privire la ceea ce se întâmplă chiar înainte de incident. Familia este revoltată și blamează modul în care au acționat polițiștii. Părinții consideră că moartea lui Chase a fost o „crimă brutală”

Mama lui, Diane, a spus că a crezut că fiul ei era „îngrozit pentru siguranța lui , după ce a fost oprit în trafic. Departamentul de poliție nu a susținut că tânărul nu a tras niciun foc. Poliția din Farmington a făcit publice ulterior fotografii care arată o armă găsită pe podeaua mașinii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Tânăr de 25 de ani, împușcat de cinci polițiști după ce a refuzat să se legitimeze, în SUA. Studentul la drept nu a vrut să coboare din mașină și avea o armă la el