Antena Meniu Search
x

Țara celebră din Europa unde restaurantele vor taxa în plus turiștii care vor să stea la mese puse la umbră

Turiștii care vor să ia masa sau să savureze o băutură la umbră, la restaurante, vor fi taxați în plus. Noua lege introdusă de Spania a creat controverse în rândul vizitatorilor. 

de Redactia Observator

la 01.04.2024, 17:36

Țara celebră din Europa unde restaurantele vor taxa în plus turiștii care vor să stea la mese puse la umbră
Țara celebră din Europa unde restaurantele vor taxa în plus turiștii care vor să stea la mese puse la umbră - Profimedia (poză ilustrativă)

Spania a introdus o nouă lege controversată prin care este legal ca proprietarii de restaurante să perceapă o taxă pentru oaspeții care vor să stea la umbră, într-una dintre cele mai fierbinți provincii ale țării, Junta de Andalucia, potrivit Daily Mail.

Bani în plus pentru o masă la umbră

Astfel, proprietarii vor percepe un preț separat față de consumația propriu-zisă, pentru mesele care sunt puse la umbră și nu la soare. 

Ruben Sanchez, purtător de cuvânt al asociației de consumatori Facua, a declarat că barurile, cafenelele și restaurantele vor putea percepe taxa dacă acest lucru este anunțat clienților sau afișat. 

Andalucia înregistrează frecvent temperaturi extrem de ridicate în întreaga regiune. În 2021, orașul Cordoba a înregistrat un record de 47,6C.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Țara celebră din Europa unde restaurantele vor taxa în plus turiștii care vor să stea la mese puse la umbră