Antena Meniu Search
x

"Un accident stupid”. Un băiețel de 8 ani a murit, după ce a inhalat heliu dintr-un balon, la propria sa aniversare, în Irlanda

Sfârșit tragic pentru un băiat de 8 ani. Copilul a murit, după ce a inhalat heliu dintr-un balon pe care l-a primit de ziua sa. Luke Ramone Harper a murit pe 2 aprilie 2021, la spitalul de copii Temple Street, din Dublin, din cauza unor leziuni grave ale creierului.

de Monica Palade

la 07.06.2022, 17:06

Un băiețel de 8 ani a murit, după ce a inhalat heliu dintr-un balon, la propria sa aniversare, în Irlanda - captura video

Povestea puștiului a ținut prima pagină săptămâna trecută, când medicul legist a anunțat raportul. Mama lui Luke, Hilary McSweeney, a vorbit despre ultimele clipe din viața fiului său. Ea a povestit că micuțul, care avea tulburări de spectru autist și ADHD, și-a petrecut timpul în dormitorul său jucându-se pe calculator și vizionand videoclipuri pe YouTube în ziua dramei.

A murit după ce a inhalat heliu

La ora cinei, ea l-a descoperit pe copil la pământ, cu un balon acoperindu-i fața. Potrivit doamnei McSweeney, balonul se afla în camera lui Luke de aproximativ o săptămână și începuse să se dezumfle. Ea crede că băiatul s-ar fi otrăvit cu heliu în timp ce încerca să-l reumfle, relatează Irish Mirror.

Dus rapid la spital, băiețelul a fost plasat în comă din cauza unor leziuni cerebrale grave. „Știam că Luke a murit și că doar aparatele l-au ținut în viață”, a spus mama la o audiere cu medicul legist Crona Gallagher. „Este într-adevăr un accident stupid”.

Tatăl lui Luke a spus că fiul său, care a mai primit astfel de baloane de ziua lui, nu știa că heliu era uneori inhalat pentru a modifica vocea. Concluzia medicului legist este că a fost un accident și că nu va face nicio recomandare. Crona Gallagher se declară totuși îngrijorată de ignoranța cu privire la pericolele inhalării unui gaz precum heliul și de consecințele dezastruoase pe care le poate avea acest lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » "Un accident stupid”. Un băiețel de 8 ani a murit, după ce a inhalat heliu dintr-un balon, la propria sa aniversare, în Irlanda