Antena Meniu Search
x

Un american a ascuns moartea mamei sale mai bine de 30 de ani. În acest timp, a încasat peste 830.000 de dolari din pensia femeii

Un bărbat din SUA a pledat vinovat după ce a ascuns moartea mamei sale timp de mai bine de trei decenii, în timp ce el îi încasa banii de pe asigurările sociale şi pensia militară. Schema bărbatului este considerată a fi cea mai lungă și cea mai mare fraudă de acest gen din California.

de Redactia Observator

la 04.07.2023, 10:22

Un american a ascuns moartea mamei sale mai bine de 30 de ani. În acest timp, a încasat peste 830.000 de dolari din pensia femeii
Un american a ascuns moartea mamei sale mai bine de 30 de ani. În acest timp, a încasat peste 830.000 de dolari din pensia femeii - Shutterstock

Donald Felix Zampach din Poway a strâns peste 830.000 de dolari din fonduri publice și aproape 30.000 de dolari în carduri de credit deschise fraudulos de-a lungul a trei decenii, a declarat săptămâna trecută avocatul american Randy Grossman, relatează The Guardian.

Escrocheria a început în 1990, când mama bărbatului a murit în Japonia. Chiar înainte de moartea ei, Donald și-a transferat casa femeii din sudul Californiei pe numele său și a depus actele pentru un faliment care nu necesită un plan de rambursare în numele mamei, au declarat procurorii federali în un comunicat de presă.

Bărbatul va fi nevoit să înapoieze suma de bani furată

La mulți ani după moartea mamei sale, Donald și-a păstrat conturile bancare, și-a falsificat semnătura și a depus declarații fiscale falsificate. Singurul lucru pe care nu l-a făcut niciodată: să raporteze moartea mamei sale la asiguratori, astfel încât aceştia să poată înceta plățile.

„Acest inculpat nu a încasat doar pasiv cecuri trimise mamei sale decedate. Aceasta a fost o fraudă elaborată care a durat mai mult de trei decenii, care a necesitat acțiuni agresive și înșelăciune pentru a menține șmecheria”, a spus Grossman într-un comunicat.

Donald Zampach este eliberat pe cauțiune și urmează să fie condamnat pe 20 septembrie. Ca parte a acordului său de recunoaștere a vinovăției, i se cere să renunţe casa mamei sale și să restituie sume de 830.000 de dolari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » Un american a ascuns moartea mamei sale mai bine de 30 de ani. În acest timp, a încasat peste 830.000 de dolari din pensia femeii