Antena Meniu Search
x

Un băieţel de cinci ani, cu nevoi speciale, a murit sufocat după ce a mâncat o nectarină la şcoală. Poveste cusută cu aţă albă, în Australia

Părinții unui școlar cu nevoi speciale, care a murit înecat cu sâmburele de la nectarină, trag la răspundere unitatea de învăţământ, susținând că au fost ''induși în eroare'' după moartea  băiatului. Lucas Latouche Mazzei, un elev de cinci ani, care studia la școala primară Henley Beach din Australia de Sud, s-a stins din viaţă după ce s-a sufocat. 

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 12.06.2023, 15:29

Un băieţel de cinci ani, cu nevoi speciale, a murit sufocat după ce a mâncat o nectarină la şcoală
Un băieţel de cinci ani, cu nevoi speciale, a murit sufocat după ce a mâncat o nectarină la şcoală - Nine News via Daily Mail

Copilul era unul dintre cei 350 de oameni din întreaga lume cu o afecțiune genetică incredibil de rară, care provoacă întârzieri în dezvoltare. Deşi incidentul a avut loc în urmă cu aproape 6 ani, vineri, un raport cu privire la moartea sa a constatat că aceasta putea cu siguranţă să fie prevenită. Autorităţile au subliniat faptul că personalul nu avea o pregătire adecvată de prim ajutor, conform Daily Mail

Distruşi de durerea pierdetii băieţelului, părinţii au fost nevoiţi să se lupte şi cu sistemul

În afara tribunalului, părinții săi Daniela Mazzei și Miguel Latouche au ținut un discurs emoționant în care au criticat modul în care Departamentul de Educație a gestionat moartea fiului lor: ''Nu erau interesați să afle mai multe detalii despre moartea lui pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai întâmpla niciodată. Primele informaţii au fost lipsite de sinceritate, iar tentativele noastre de a discuta cu directorul executiv de atunci au fost efectiv ignorate. Am fost induși în eroare și ne-au făcut să credem că există o anchetă în desfășurare. La durerea noastră s-a adăugat ceea ce ar putea fi descris doar ca un abuz organizațional pentru a proteja reputația departamentului''.

Familia a spus că tot caută răspunsuri încă din ziua în care fiul lor a murit și a descris lipsa de informații care le-a fost furnizată drept ''extrem de dureroasă, chiar crudă'': ''Solicităm Departamentului pentru Educație să recunoască că Lucas a murit pentru că ceva a mers prost într-una dintre sălile de clasă pentru copii cu nevoi speciale, unde a fost lăsat singur, nesupravegheat''.

Pe acelaşi subiect

Povestea unei zile negre pentru familia din Australia

În ziua în care Lucas a murit, era departe de colegii săi, deoarece profesorii lui erau îngrijorați că ar putea fi expuși riscului de a înghiți obiecte în timpul unei lecții de știință. Prin urmare, stătea într-un colţ de clasă şi îşi urmărea emisiunea preferată. 

În timp ce era acolo, a găsit o nectarină, cu care s-a înecat în cele din urmă. Deşi trebuia să fie supravegheat, acest lucru nu s-a întâmplat. Abia când copilul de cinci ani a fost întrebat dacă trebuie să meargă la baie, profesorul a văzut că ochii lui erau sticloși și a știut că ceva nu era în regulă. În momentele care au urmat, profesorii au încercat în zadar să-i salveze viața, lovindu-l cu mâna pe spate. La scurt timp, paramedicii au început manevrele de resuscitare și l-au dus de urgență la spital, unde a fost declarat decesul nu după mult timp.

La o săptămână după tragedie, reprezentanţii şcolii au declarat că băiatul a murit ''după un episod medical izolat legat de starea sa'', o declarație pe care tatăl a etichetat-o ​​drept ''înșelătoare''. O placă memorială a fost apoi plasată ulterior în afara sălii de clasă, lucru despre care familia nu a fost consultată. În acest moment nu se ştie în ce fel va fi trasă la răspundere şcoala. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un băieţel de cinci ani, cu nevoi speciale, a murit sufocat după ce a mâncat o nectarină la şcoală. Poveste cusută cu aţă albă, în Australia