Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Turcia, închis pe viaţă după şi-a ucis brutal soţia care voia să divorţeze. Căutase pe internet modalităţi prin care să scape nepedepsit

Un bărbat din Turcia, care şi-a omorât soţia după ce i-a tăiat gâtul şi a căutat online modalități de a scăpa de acuzația de crimă pledând pentru nebunie, a fost închis pe viață. Femeia voia să divorţeze de soţul ei.

de Aura Trif

la 03.05.2023, 14:43

- Mirror

Ali Alkilinc, din Turcia, a căutat pe Google cum să îşi ucidă soţia fără a fi pedepsit de autorităţi, a declarat tribunalul. În istoricul său înfricoșător de căutare, el a căutat „pedeapsa pentru uciderea unei soții care înşeală” și „pentru care boli nu ai o răspundere penală”, relatează Mirror.

De asemenea, Ali a căutat „ce este schizofrenia” înainte de a-și ucide soția, Aslihan, în vârstă de 34 de ani, care divorța de el, au declarat procurorii. În urma perchezițiilor, s-a constatat că Ali Alkilinc s-a dus la casa soacrei și a bătut cu ciocanul în ușă, prefăcându-se că este un lucrător al serviciilor de urgență. Când mama soției sale, a deschis ușa, a înjunghiat-o și a fugit către soţia sa, tăindui-i gâtul pe data de 9 iunie 2020.

Bărbatul a pledat pentru nebunie

După arestarea sa, Alkilinc a încercat să convingă juriul că este prea instabil mental pentru a fi judecat. Dar după ce poliția a descoperit istoricul căutărilor pe Google, el a fost declarat apt să apară în instanță.

Ali Alkilinc a fost găsit vinovat de crimă calificată și a fost condamnat la închisoare pe viață și a fost, de asemenea, obligat să execute o pedeapsă de 12 ani pentru tentativă de omor.

Femicidul a devenit o problemă în creștere în Turcia, în special după ce țara a renunțat oficial la Convenția de la Istanbul în iulie 2021. Potrivit datelor de la „Monument Counter”, care este „un memorial digital pentru femeile ucise de violență” și este actualizat zilnic, 393 de femei au fost ucise de bărbați în 2022, în timp ce 82 de feminicide au avut loc în Turcia până în acest an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Un bărbat din Turcia, închis pe viaţă după şi-a ucis brutal soţia care voia să divorţeze. Căutase pe internet modalităţi prin care să scape nepedepsit