Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un buncăr din Germania folosit în timpul celui De-al Doilea Război Mondial a fost transformat în hotel de lux. Cât costă o cameră acolo

Unul dintre cele mai mari atracții ale orașului Hamburg, Germania, a suferit o schimbare radicală. Buncărul St. Pauli, o relicvă a celui De-al Doilea Război Mondial, a fost transformat într-un hotel de lux.

de Redactia Observator

la 15.08.2024 , 10:33

Cu o înălțime de 58 de metri, buncărul St. Pauli din Hamburg, Germania, a dominat orizontul orașului de puțin peste 80 de ani. Construită folosind muncă forțată în timpul regimului nazist, clădirea este o relicvă a celei mai întunecate perioade din istoria Germaniei. Azi, însă, clădirea are o înfățișare și un scop de-a dreptul diferit, potrivit CNN.

Buncăr transformat în hotel de lux

REVERB by Hard Rock, este acum un hotel cu cinci etaje, două restaurante, un bar nou construit pe acoperiș, asemănător unei piramide, și o grădină din care verdeață curge din belșug peste fațada de beton.

Articolul continuă după reclamă

Prețul unei camere în acest hotel începe de la 180 de euro pentru o cameră clasică și ajunge până la 269 de euro pentru apartamentele cu vedere panoramică la întregul oraș. 

Proiectul de transformare a bucărului nu a fost lipsit de provocări. Dată fiind dimensiunea clădirii, 76.000 de tone de beton cu pereți groși de 2,5 metri, demolarea nu a fost o opțiune luată în calcul. În schimb, s-a optat pentru o abordare inedită, care a transformat un simbol al războiului într-un loc în care oamenii să aibă parte de clipe frumoase și relaxare. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Mapamond » Un buncăr din Germania folosit în timpul celui De-al Doilea Război Mondial a fost transformat în hotel de lux. Cât costă o cameră acolo