Meniu
Search
x

Foto Un dentist din SUA riscă ani grei de închisoare, după ce a găurit intenţionat dinţii pacienţilor ca apoi să îi poată trata

Un stomatolog din Wisconsin s-ar putea confrunta cu zeci de ani de închisoare, după ce a găurit în mod intenționat dinții pacienților, astfel încât să-i poată taxa pentru reparații, permițându-i să încaseze bani grei din respectivele proceduri. 

De Redactia Observator la 20.03.2022, 16:25

Scott Charmoli, în vârstă de 61 de ani, din Grafton, are cinci acuzații de fraudă în domeniul sănătății și două capete de acuzare pentru că a făcut declaraţii false cu privire la tratamentul pacienților săi. El se va confrunta cu până la 10 ani pentru fiecare acuzaţie de fraudă și un maximum de cinci ani pentru declarațiile false, potrivit biroului procurorului.

Cum a pus la cale întreaga înşelătorie

Charmoli a fost găsit vinovat pe 10 martie. Se pare că acesta a câștigat 1,4 milioane de dolari în 2014 prin punerea a 434 de coroane dentare, a  raportat Washington Post. Până în 2015, câştigase 2,5 milioane de dolari prin montarea a peste 1.000. În cele din urmă, numărul a crescut și mai mult din 2016 până în 2019, fiind vorba de peste 1.600 de coroane dentare pe o perioadă de doar 20 de luni, se arată în rechizitoriu, conform Daily Mail

Fostul dentist se confruntă și cu un proces de malpraxis, iniţiat de aproape 100 de pacienți. Cazul este în așteptarea sentinței federale, care va fi dată abia pe 17 iunie. Thomas Ogorchock, care reprezintă pacienții în procesul de malpraxis, a spus că a fost o ''poveste interesantă, dar foarte tristă''.

Pe acelaşi subiect

Nila Robinson îl reprezintă pe Charmoli și nu a comentat condamnarea clientului ei, dar a declarat, la acuzarea sa din decembrie 2020 că el nu era altceva decât un ''muncitor care lucra din greu''. Fostul dentist a vândut Jackson Family Dentistry în 2019, iar înregistrările le-au părut suspecte celor care au preluat afacerea: ''Am simțit obligația etică de a raporta o activitate pe care o credeam suspectă. Sănătatea și siguranța pacienților este cea mai mare preocupare a mea ca medic. În calitate de profesioniști medicali, depunem jurământul de a nu face rău pacienților noștri''

Fostul stomatolog a convins pacienții că au nevoie de coroane, arătându-le radiografia unui dinte sănătos, dar apoi evidențiind o linie sau un punct. Apoi le spunea că acest lucru indica o ''fractură sau dezintegrare'' şi că au nevoie urgent de tratament suplimentar de specialitate. 

După aceea, Charmoli găurea dintele și urma să fie făcută o nouă fotografie pentru a arăta dintele rupt. Procedurile de punere a coroanei de obicei nu sunt acoperite în totalitate de asigurarea dentară, astfel încât pacienții au fost nevoiţi să facă plăţi semnificative.

Un fost pacient, Todd Tedeschi, a mărturisit, de asemenea, că i s-a făcut o procedură suplimentară, deși dinții nu păreau să aibă vreo problemă: ''Părea excesiv totul, dar nu știam mai bine. El era profesionistul. Am avut încredere în el''. 

Licența de stomatologie a lui Charmoli a fost retrasă în februarie 2021 din cauza unor acțiuni disciplinare în curs. El a primit prima licență în 1986, potrivit Washington Post. DailyMail.com a încercat să contacteze Robinson, Ogorchock și Jackson Family Dentistry.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » Un dentist din SUA riscă ani grei de închisoare, după ce a găurit intenţionat dinţii pacienţilor ca apoi să îi poată trata

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman