Antena Meniu Search
x

Un grup de veveriţe, antrenat de poliţişti pentru detectarea drogurilor, în China. "Micile rozătoare s-au descurcat excelent"

Un grup de veveriţe din sud-estul Chinei a fost antrenat de poliţişti pentru detectarea drogurilor, în cadrul unei iniţiative la nivel naţional de testare a utilizării altor animale decât câinii în operaţiunile de combatere a substanţelor interzise, potrivit site-ului publicaţiei americane Washington Post, citat de Agerpres

de Redactia Observator

la 09.02.2023, 16:42

Veveriţă
Poliţia a antrenat un grup de veveriţe pentru detectarea drogurilor - Shutterstock

Primul grup de veveriţe antrenate pentru detectarea drogurilor va fi desfăşurat în sud-vestul Chinei, informează cotidianul chinez Global Times pe site-ul său.

Săptămâna aceasta, o unitate de poliţie din municipalitatea Chongqing a declarat că a "antrenat cu succes" şase veveriţe roşii eurasiatice pentru a adulmeca drogurile, în cadrul unei iniţiative la nivel naţional de testare a utilizării altor animale decât câinii în operaţiunile de combatere a drogurilor, potrivit site-ului publicaţiei americane Washington Post.

Micile rozătoare "s-au descurcat excelent"

Yin Jin, un antrenor de câini de poliţie din Chongqing, desemnat să antreneze echipa de veveriţe antidrog a declarat luni presei de stat că micile rozătoare s-au descurcat "excelent" în exerciţiile de detectare a drogurilor de până acum.

Cu toate acestea, va mai trece probabil o perioadă de timp până când veveriţele vor fi folosite în cadrul unor operaţiuni reale de confiscare de droguri, a declarat Yin într-un interviu acordat joi. 

Spre deosebire de câini antrenaţi pentru detectarea drogurilor, veveriţele sunt mici şi agile, ceea ce le face utile în căutarea drogurilor în locuri aflate la înălţime.Veveriţele au fost, de asemenea, antrenate să zgârie pentru a le semnala însoţitorilor lor prezenţa drogurilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Mapamond » Un grup de veveriţe, antrenat de poliţişti pentru detectarea drogurilor, în China. "Micile rozătoare s-au descurcat excelent"