Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un tată şi-a regăsit fiul, răpit în urmă cu 24 de ani. Bărbatul a străbătut peste 500.000 de kilometri încercând să îl găsească, în China

Moment extrem de emoţionant între un tată şi fiul său, îmbrăţişaţi pentru prima oară după 24 de ani. Fiul fusese răpit din faţa casei la vârsta de doi ani, dar tatăl nu şi-a pierdut niciodată speranţa că băiatul lui ar putea fi în viaţă, străbătând peste 500.000 de kilometri de-a lungul anilor, cu motocicleta, prin toată ţara, cu gândul că într-o zi cineva îl va opri şi îi va spune „Bună, tată!”

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.07.2021, 16:54

Fiul lui Guo Gangtang a fost răpit la vârsta de doi ani de un grup de traficanţi de persoane din faţa casei lor, în provincia Shandong. Cazul a fost atât de mediatizat încât dispariţia băiatului a inspirat şi un film în 2015, în care a jucat actriţa Andy Lau, superstar în HongKong, denumit „Lost and Love”.

În China, mii de persoane sunt răpite ori date dispărute anual. Potrivit Ministerului Securității Publice din ţară, poliția a reușit să dea de urma băiatului folosind teste ADN. Doi suspecți au fost urmăriți şi arestaţi ulterior, se arată într-un raport al Global Times, relatează BBC.

Băiatul a fost răpit din faţa casei

La acea vreme, suspecţii plănuiseră să răpească băiatul cu intenţia de a-l vinde pentru bani. După ce l-au văzut pe fiului lui Guo jucându-se singur în faţa casei, femeia suspectă, identificată drept Tang, l-a prins şi l-a dus într-o staţie de autobuz din apropiere, unde o aştepta partenerul ei, Hu. S-au urcat apoi într-un autocar interurban până în provincia vecină, Henan, unde l-au vândut. În final, după 24 de ani, băieţelul, acum un tânăr de 26 de ani, a fost găsit în aceeaşi provincie din care face parte şi tatăl său.

„Acum că mi-am găsit copilul, totul poate fi din nou la fel de fericit ca înainte” a declarat tatăl în faţa reporterilor.

După ce fiul său a fost răpit, în 1997, Guo ar fi călătorit în mai mult de 20 de provincii din țară, urmărind toate zvonurile şi ponturile care ar fi avut o legătură cu copilul său. Nu a încetat niciodată să spere şi să lupte pentru a-şi reîntregi familia, indiferent de obstacolele care i-au apărut în cale, în cei 24 de ani. Nu l-a interesat nimic, în afara faptului că băiatul lui era acolo undeva în întreaga ţară ori în întreaga lume şi el trebuia sub orice formă sau chip să ajungă la el, să îl salveze, să îl aducă acasă. S-a ales cu câteva oase rupte în mai multe accidente de circulaţie, a fost nevoit să schimbe şapte motociclete avariate şi a fost prădat de câţiva hoţi, pe autostradă. Şi-a cheltuit toate economiile, a dormit sub poduri şi a cerşit în momentele în care rămânea fără bani de mâncare. S-a plimbat în toată ţara, de la un capăt la altul, cu motocicleta, purtând o pancartă cu poza fiului său la piept pentru a întreba oamenii dacă nu cumva l-au văzut. Datorită efortului nesperat, bărbatul a devenit şi un membru important al organizaţiilor caritabile care se ocupă cu cazuri de dispariţie în China şi a ajutat cel puţin şapte familii să se reunească cu copiii lor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De îndată ce vestea că fiul domnului Guo a fost găsit, oamenii au indundat reţelele de socializare cu mesaje de sprijin pentru tată, felicitându-l pentru că nu a renunţat niciodată să-şi caute copilul.

"Atât de mulți părinți ar fi renunțat probabil cu mult timp în urmă. Este atât de uimitor și sunt cu adevărat fericit pentru el", a scris o persoană pe platforma de microblogging Weibo.

În China, răpirea și traficul de copii reprezintă o problemă de zeci de ani. În 2015, un raport estima că 20.000 de copii erau răpiți în fiecare an în China. Mulţi dintre aceştia erau furaţi pentru a fi mai apoi vânduţi altor familii, atât în ţară, cât şi peste hotare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Un tată şi-a regăsit fiul, răpit în urmă cu 24 de ani. Bărbatul a străbătut peste 500.000 de kilometri încercând să îl găsească, în China