Antena Meniu Search
x

Un tată şi-ar fi ucis cele 2 fete, un ginere şi cei 4 nepoţi pentru că una dintre fiice s-a căsătorit fără permisiunea sa, în Pakistan

O întreagă familie a pierit în flăcări, după ce un tată a dat foc locuinţei cu bună ştiinţă. Bărbatul era supărat că una dintre cele 2 fiice ale sale s-a căsătorit fără permsiunea sa.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 18.10.2021, 10:58

Bărbat care se uită la o casă în flăcări
Un tată şi-ar fi ucis cele 2 fete, un ginere şi cei 4 nepoţi pentru că una dintre fiice s-a căsătorit fără permisiunea sa - Shutterstock

Un tată din Pakistan este suspectat că și-a ucis cele două fiice și cei patru nepoţi, arzându-le casa, pentru că una dintre femei se căsătorise împotriva dorinţelor sale, relatează poliţia.

Manzoor Hussain este urmărit de poliție după ce ar fi incendiat locuința pe care surorile Fauzia Bibi și Khurshid Mai o împărţeau, într-un sat din districtul Muzaffargargh, centrul Pakistanului, a declarat telefonic pentru Reuters oficialul de poliție Abdul Majeed.

Cuplul se căsătorise din dragoste în urmă cu 18 luni

Soțul lui Mai a murit, de asemenea, în urma incendiului, a spus Majeed. Bibi se căsătorise cu Mehboob Ahmad în urmă cu aproximativ 18 luni împotriva voinței tatălui ei, într-o așa-numită căsătorie din dragoste, potrivit oficialului, spre deosebire de o căsătorie aranjată aşa cum plănuia Manzoor.

Pe acelaşi subiect

"Incidentul este rezultatul rivalității dintre cele două familii pentru căsătoria oficializată din dragoste", a adăugat Majeed. Manzoor Hussain, tatăl dat în căutare de autorităţi, locuiește într-un sat din apropiere.

Soțul lui Bibi, Ahmad, a declarat poliției că nu era acasă în momentul incendiului și că şi-a găsit locuinţa cuprinsă de flăcări de-abia atunci când s-a întors de la serviciu, dimineaţa devreme. Fiul său de doar patru luni a murit împreună cu cei trei copii ai lui Mai, în vârstă de doi, şase şi 13 ani.

Sute de femei din Pakistan sunt ucise de rude în fiecare an din cauza încălcării „cuvântului faţă de familie” prin căsătorie nearanjată, un gest considerat împotriva dorinţelor acestora, potrivit Comisiei pentru Drepturile Omului din Pakistan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » Un tată şi-ar fi ucis cele 2 fete, un ginere şi cei 4 nepoţi pentru că una dintre fiice s-a căsătorit fără permisiunea sa, în Pakistan