Antena Meniu Search
x

VIDEO. Bărbat inconştient, în cădere liberă, în timpul unui salt cu paraşuta. Filmul salvării americanului, la 3.000 de metri în aer

Un videoclip surprinde momentul terifiant în care doi bărbaţi se ciocnesc în aer, în timpul unui salt cu paraşuta. La mare viteză, în cădere liberă, fiecare secundă era crucială. Doar printr-un noroc extraordinar şi cu ajutorul instructorului experimentat, care nu s-a pierdut cu firea, totul s-a terminat cu bine.

de Redactia Observator

la 26.03.2022, 12:49

Accident periculos în timpul unui salt cu paraşuta
Accident periculos în timpul unui salt cu paraşuta - Facebook via The Sun

Un accident petrecut în timpul unui salt cu paraşuta i-a dat fiori unui bărbat din SUA. Impactul extrem de periculos a avut loc la peste 3.000 de metri altitudine, iar Ben Pigeon, americanul lovit de cel de-al doilea amator de senzaţii extreme, a fost propulsat într-o "spirală a morţii". Din fericire, norocul i-a surâs în aceste împrejurări deosebit de grave: instructorul alături de care efectua saltul a reuşit să ajungă la el şi să-i deschidă paraşuta la timp.

Filmul unui accident periculos: cum s-au ciocnit în aer doi paraşutişti

Potrivit The Sun, incidentul s-a petrecut în 2014, imaginile fiind publicate ani mai târziu, pe reţelele de socializare. Ben Pigeon era unul dintre cei trei oameni care au sărit din acelaşi avion, alături de instructorul Andy Locke. Imaginile filmate de camera montată pe casca acestuia arată cum s-a petrecut totul: bărbaţii pluteau în formaţie circulară, mână în mână, deasupra unei zone special amenajate din Dallas, Texas. Dar când s-au desprins din cerc, unul dintre paraşutişti l-a izbit cu piciorul în cap pe Ben Pigeon, rămas inconştient în urma impactului.

Aterizare în siguranţă, după clipe de tensiune maximă

Pe acelaşi subiect

Totul se petrecea la mare viteză, în cădere liberă, iar fiecare secundă era crucială. Din fericire, Andy Locke, instructor cu experienţă, a acţionat fără să stea pe gânduri. L-a prins la timp pe bărbatul aflat în picaj, acţionând mecanismul de deschidere a paraşutei. Ca prin minune, Ben şi-a revenit şi a reuşit să aterizeze în siguranţă, "ca un sac de cartofi", după cum a descris el ulterior.

La sol, a primit îngrijiri medicale, iar pe termen lung incidentul nu a avut efecte negative asupra stării sale de sănătate. În schimb, americanul spune că e mult mai atent în timpul salturilor cu paraşuta, o pasiune la care nu a renunţat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » VIDEO. Bărbat inconştient, în cădere liberă, în timpul unui salt cu paraşuta. Filmul salvării americanului, la 3.000 de metri în aer