Antena Meniu Search
x

Viitoare mireasă răpusă de Covid la câteva zile după ce ar fi trebuit să se căsătorească, în SUA. ”Dezinformarea a ucis-o”

Cu cinci zile înainte de nuntă, Samantha Wendell a fost internată la spital cu o formă gravă de Covid-19. După câteva săptămâni de chin, ea a murit și a fost condusă de familie pe ultimul drum la biserica unde era așteptată în rochie de mireasă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.09.2021, 11:44

Samantha și logodnicul ei, Austin, au dat rezultate pozitive la Covid înainte de nuntă
Viitoare mireasă răpusă de Covid la câteva zile după ce ar fi trebuit să se căsătorească, în SUA. ”Dezinformarea a ucis-o”

Tânăra de 29 de ani, tehnician chirurgical de meserie, era îngrijorată că vaccinul îi va afecta fertilitatea, așa că a amânat imunizarea cât a putut de mult. Cu cinci zile înainte de nuntă, tânăra a fost internată la spital cu insuficiență respiratorie și a murit câteva săptămâni mai târziu.

Samantha Wendell, din Grand Rivers, Kentucky, nu avea condiții preexistente. În mod tragic, Samantha și-a petrecut ziua nunții din 21 august pe un ventilator și a murit puțin peste două săptămâni mai târziu.

”Dezinformarea a ucis-o. Dacă putem salva mai multe vieți și viețile familiilor lor, atunci acesta este darul pe care l-a lăsat pentru noi să-l transmitem”, a spus Maria Vibandor Hayes, 39 de ani, o verișoară care locuiește în New Orleans și care și-a luat rămas bun de la ea pe FaceTime, înainte ca Wendell să moară pe 10 septembrie, scrie Nbc News.

Tânăra a fost pusă pe un ventilator cu cinci zile înainte de nuntă

Pe acelaşi subiect

Potrivit familiei, tinerii care așteptau cu nerăbdare să se căsătorească s-au îmbolnăvit cu două săptămâni înainte de nuntă. „Nu se puteau opri din tuse”, a spus o rudă. Amândoi au dat rezultate pozitive pentru coronavirus, lăsându-i neeligibili pentru fotografiile de nuntă. Aveau febră și au încercat să-și trateze simptomele Covid acasă, dar starea tinerei se înrăutățea pe zi ce trece, iar la aproximativ o săptămână de la îmbolnăvirea ei, în timp ce gâfâia după aer, logodnicul ei știa că trebuie să meargă cu ea la spital.

Medicii au încercat cu succes să o stabilizeze. Pe 16 august, cu cinci zile înainte să se căsătorească, a fost pusă pe un ventilator și nunta a fost amânată.

Dar Wendell nu și-a recăpătat abilitatea de a respira singură și tânăra a murit după aproximativ două săptămâni de la internare.

Vaccinul anti-Covid nu provoacă probleme de fertilitate

În prezent, nu există dovezi că vaccinul Covid sau orice alt vaccin provoacă probleme de fertilitate la bărbați sau femei, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care recomandă vaccinul pentru toți cei care sunt eligibili pentru acesta, inclusiv „persoanele care sunt însărcinate, alăptează sau încearcă să rămână însărcinate”.

Pentru femeile care sunt deja însărcinate, beneficiile vaccinării depășesc riscul, spune CDC, pe baza datelor care arată că femeile însărcinate prezintă un risc mai mare de a se îmbolnăvi grav de la Covid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Viitoare mireasă răpusă de Covid la câteva zile după ce ar fi trebuit să se căsătorească, în SUA. ”Dezinformarea a ucis-o”