Antena Meniu Search
x

Video Tot mai multe ţări europene impun restricţii pentru nevaccinaţi. Autorităţile vor să resusciteze campaniile de imunizare pentru a evita carantina

Premieră europeană în Italia. Vaccinarea devine obligatorie de pe 15 octombrie pentru toţi adulţii care muncesc. Iar în Franţa, mii de angajaţi din sectorul medical au fost suspendaţi din cauză că nu-s vaccinaţi. Aici, certificatele verzi sunt obligatorii pentru cadrele medicale, pompieri şi jandarmi.

Ana Constantin
de Ana Constantin

la 17.09.2021, 20:37

Vezi și

O treime din populaţia Italiei este vizată de noua regulă. 23 de milioane de oameni. Fie că lucrează la stat, la privat sau chiar pe cont propriu, certificatul sanitar devine accesoriu obligatoriu. 

''Din 15 octombrie extindem utilizarea certificatului verde sanitar în întregul sector al muncii, atât de stat, cât şi privat.'' 

Măsura, fără precedent în Uniunea Europeană, vrea să resusciteze vaccinarea. Cu 80 la sută din populaţie imunizată, se încearcă evitarea carantinei, ca să nu sufere economia. 

Violeta Marica, prof. de educație fizică la o școală din Bologna: Colegii care nu reuşesc să facă un test sau să se vaccineze, la patru zile de absenţă de la şcoală pot primi sancţiuni, cu amendă de la 400 la 1.000 de euro. Şi pot ajunge la desfacerea contractului de muncă. 

Pe acelaşi subiect

Un test PCR costă 8 euro pentru minori şi 15 pentru adulţi

Rămâne în vigoare şi opţiunea testărilor repetate. Un test PCR costă 8 euro pentru minori şi 15 pentru adulţi şi este gratuit pentru cei care nu se pot vaccina din motive medicale. În prezent, paşaportul verde este obligatoriu în şcoli şi în sectorul medical. 

În Franţa, 3000 de angajaţi din sănătate au fost suspendaţi. Sancţiunile îi afectează şi pe pompieri şi jandarmi, aşa că deja au fost proteste în mai multe oraşe.

În Elveţia, poliţia a intervenit cu tunuri cu apă şi lacrimogene pentru a opri protestatarii să intre în clădirea Parlamentului. 90 la sută din pacienţii internaţi sunt nevaccinaţi.

Austria are una dintre cele mai dure politici la adresa nevaccinaţilor din UE. Doar 60% din populaţie e imunizată. Ceilalţi sunt obligaţi să poarte măşti tip Ffp2 în magazine, iar şomerii care refuză vaccinarea pot chiar să rămână fără ajutorul de la stat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tot mai multe ţări europene impun restricţii pentru nevaccinaţi. Autorităţile vor să resusciteze campaniile de imunizare pentru a evita carantina