Antena Meniu Search
x

Zece ani de închisoare pentru o asistentă medicală care a şters urmele crimei comise de fiul ei. Bărbatul omorâse un rival în dragoste, în Anglia

O asistentă medicală angajată la un spital de psihiatrie din Manchester a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru că ar fi şters urmele unei crime comise de fiul ei, care a ucis un bărbat pe care îl considera rival în dragoste.

de Redactia Observator

la 29.09.2021, 07:43

Femeia a fost considerată complice în acest caz
Femeia a fost considerată complice în acest caz - Shutterstock - foto ilustrativ

Patricia Dean, în vârstă de 58 de ani a fost audiată în acest caz şi considerată complice după ce ar fi spălat urmele de sânge apărute în maşina fiului în urma atacului. Victima, Johnatan Smith a fost împuşcată în repetate rânduri, apoi abandonată pe una dintre străzile oraşului. Rănile suferite au fost extrem de grave, fiind nevoie de ore întregi de intervenţii chirurgicale la picioare, pentru a putea fi salvat. Cu toate acestea, organismul său a cedat, medicii declarând în cele din urmă decesul tânărului.

A încercat să ascundă urmele crimei

Maşina, care fusese închiriată de către NHS, Serviciul Public de Sănătate din Regatul Unit, pentru asitenta Dean a fost ulterior lăsată lângă casa surorii sale, dar a fost găsită la scurtă vreme de anchetatori, care au reuşit să identifice câteva urme de sânge rămase necurăţate. "Patricia Dean a aranjat ca maşina să fie curăţată temeinic, într-un efort de a înlătura toate urmele uciderii lui Smith. A trimis mai multe mesaje colegilor săi de serviciu prin care anunţa că în ziua următoare nu va putea ajunge la serviciu, fără a da vreun fel de explicaţii", a declarat Philip Barnes, anchetatorul cazului.

Audiată a fost şi iubita agresorului, care a purtat mai multe discuţii telefonice cu acesta imediat după comiterea crimei. Femeia a fost în trecut iubita victimei, ceea ce l-ar fi împins se pare, din gelozie, pe bărbat să recurgă la un asemenea gest. La o audiere ulterioară, bărbatul şi-a recunoscut vina şi a povestit că mama lui a fost cea care l-a ajutat pentru a putea şterge urmele crimei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Mapamond » Zece ani de închisoare pentru o asistentă medicală care a şters urmele crimei comise de fiul ei. Bărbatul omorâse un rival în dragoste, în Anglia