Antena Meniu Search
x

Zece persoane au ajuns la spital după ce angajatul unei piscine din Australia a creat un "nor toxic" amestecând substanţe periculoase

Șase copii și patru adulți au fost duși la spital după ce au fost expuși la substanțe chimice care au format un "nor toxic" într-o piscină publică din capitala Australiei. După cum au explicat reprezentanţii serviciilor de urgenţă, mai multe persoane au raportat că se confruntă cu probleme de respiraţie şi că simt un miros puternic de clor şi gaz, transmite The Guardian.

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 17:00

Oameni distrându-se la piscină, imagine cu scop ilustrativ
Zece oameni au ajuns la spital din cauza unui "nor toxic" apărut la o piscină din Australia - Shutterstock

"Credem că o persoană a amestecat din greșeală două substanțe chimice împreună și a creat un nor toxic", a explicat un reprezentant al serviciilor de urgenţă. "Asta a dus la evacuarea a peste 30 de persoane din incintă."

Paramedicii au evaluat starea de sănătate a 14 persoane la fața locului, dintre care patru nu au vrut să meargă la spital. Șase copii și patru adulți au fost duși la spitale din apropiere.

Incidentul nu a fost unul neobișnuit, explică autorităţile, angajaţii piscinelor amestecând adesea, din greşeală, substanțele chimice periculoase. În acest caz, clorul folosit pentru igienizarea piscinei și acidul clorhidric au fost amestecate. Gazele rezultate dintr-un astfel de amestec ar putea afecta sistemul respirator și poate provoca o iritare la nivelul ochilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Zece persoane au ajuns la spital după ce angajatul unei piscine din Australia a creat un "nor toxic" amestecând substanţe periculoase