Antena Meniu Search
x

Video Ziua în care un roi de albine a făcut legea într-un cartier din LA. Sute de insecte s-au năpustit ca un "nor letal" peste oamenii îngroziţi

Filmul "Roiul" a devenit realitate în Los Angeles. Un cartier intreg a fost inchis din cauza unui roi de albine. Doi oameni au ajuns la spital, după ce au fost atacaţi. 

de Redactia Observator

la 16.05.2023, 22:17

Vezi și

Luni după-amiază, locuitorii din Encino, o suburbie a Los Angesului au sunat la serviciile de urgenţă. Un roi de albine era scăpat de sub control şi se răspândise în tot cartierul. "A venit la uşă, tipul de la UPS fusese înţepat, şi încerca să îmi spună: fugi, albine. Am fost înţepat în buză", povesteşte un american. 

Invazie de albine în Los Angeles. 

Albinele au fost deranjate de un lucrător în construcţii, care lucra la acoperişul unei case. Îşi făcuseră stup într-un stâlp şi au devenit extrem de agresive. Un poliţist care a mers să constate ce s-a întâmplat a fost doborât la pământ de înţepături.

Oamenii au fost imediat anunţaţi să intre în case şi să închidă ferestrele, iar traficul a fost deviat. Apicultorul venit să captureze roiul a trebuit să folosească insecticid. "Era ca un nor de sute de albine acolo. De aceea mi-am pus imediat echipamentul, am văzut cât de furioase erau. Nu este un comportament normal pentru aceste albine, să fie atât de furioase, să vrea să te omoare", spune apicultorul. 

Pe acelaşi subiect

Există suspiciunea că a fost un roi dintr-o specie apărută din combinaţia albinelor europene cu cele africane. "Ar fi putut fi albine africanizate. Sună destul de rău dacă a trebuit să meargă la spital sau poate era doar alergic. Dacă nu ştii ce faci, dacă nu ai echipamentul potrivit şi te apropii prea mult de stup, poţi fi înţepat de mai multe ori", adaugă apicultorul. 

Albinele africanizate, numite şi "ucigaşe"

Albinele africanizate sunt numite şi albine ucigaşe. Veninul lor nu este mai puternic, dar atacă în număr mai mare, uneori chiar şi 2.000 de albine odată. Şi, în vreme ce albina europeană îl urmăreşte pe cel pe care îl consideră agresor în jur de 50 de metri, albinele ucigaşe zboară până la un kilometru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Ziua în care un roi de albine a făcut legea într-un cartier din LA. Sute de insecte s-au năpustit ca un "nor letal" peste oamenii îngroziţi