Antena Meniu Search
x

Video 1,4 milioane de euro cheltuiţi de preşedintele Klaus Iohannis pentru cele 16 vizite oficiale din 2021. Egipt, pe lista destinaţiilor

Desi nu a avut in 2021 un concediu exotic propriu zis cum se intampla in alti ani, presedintele Klaus Iohannis a bifat considerabil la capitolul deplasari externe. A avut 16 mai exact. În unele dintre ele a fost însoțit de sotia sa- Carmen Iohannis - și a îmbinat utilul cu plăcutul. La finalul programului oficial, șeful statului și-a făcut timp să viziteze și obiective turistice din SUA sau Egipt, fapt care i-a atras o serie de critici.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 20:00

Vezi și

Chiar dacă suntem încă în pandemie, președintele Klaus Iohannis a avut anul acesta 16 deplasări în afara țarii. Mai multe decât în 2020, când a fost plecat doar de nouă ori din țară, dar mai puține decât înainte de izbucnirea coronavirusului, când bifa anul peste 20 de vizite peste graniţă. Costul total al celor 16 deplasări de anul acesta a fost de aproximativ 1,4 milioane de euro, potrivit jurnaliştilor de la Agerpres. Asta înseamnă că pentru o singură vizită a președintelui, care implică transportul și cazarea inclusiv a delegației care îl însoțește, dar și a lui Carmen Iohannis, Palatul Cotroceni a achitat în medie aproximativ 100.000 de euro. 

Cele mai multe deplasări au fost la Bruxelles la Consiliul European, Summitul NATO ori Summitul PPE. Cea mai controversată călătorie a fost ,,fuga în Egipt", de la finalul lunii octombrie. Aflat în vizită de stat, la finalul programului oficial, Klaus Iohannis și-a făcut timp să  ajungă şi la piramide, alături de soţie. Asta în timp ce în ţară pandemia ucidea sute de români pe zi iar criza politică era la cote maxime. 

Deplasările oficiale ale lui Klaus Iohannis

Cu o lună înainte, şeful statului participase la Adunarea Generală a ONU de la NewYork. Și acolo a fost însoțit de prima doamnă, iar cei doi și-au făcut timp să se plimbe puțin prin metropolă. Au fost surprinși în Time Square de manelistul Sorinel Puștiu care a făcut mai multe fotografii cu familia prezidențială și care au devenit virale pe rețelele de socializare. 

În afară de aceste destinații, șeful statului a mai fost în Portugalia, Elveția sau Germania. La începutul lunii noiembrie, președintele a participat la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice de la Glasgow, unde printre alții, s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden, dar vizita a devenit virală pe rețelele de socializare din cu totul alte motive. Klaus Iohannis a fost singurul lider surprins în timpul conferinței cu paltonul așezat pe masă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » 1,4 milioane de euro cheltuiţi de preşedintele Klaus Iohannis pentru cele 16 vizite oficiale din 2021. Egipt, pe lista destinaţiilor