Antena Meniu Search
x

BINE Gigi Becali se va alătura unei alianţe politice de dreapta. Mesaj pentru şeful PSD: "L-am asigurat pe Liviu Dragnea..."

Alianţa politică Blocul Identităţii Naţionale în Europa (BINE), formată din Partidul România Unită (PRU), Partidul România Mare (PRM) şi Partidul Noua Dreaptă (ND) va fi înregistrată la Tribunal săptămâna viitoare, a anunţat duminică preşedintele fondator al PRU, Bogdan Diaconu.

Alianţa politică Blocul Identităţii Naţionale în Europa (BINE), formată din Partidul România Unită (PRU), Partidul România Mare (PRM) şi Partidul Noua Dreaptă (ND) va fi înregistrată la Tribunal săptămâna viitoare, a anunţat duminică preşedintele fondator al PRU, Bogdan Diaconu.

"După 27 de ani de fărâmiţare, de dezbinare pe partea naţionalistă a eşicherului politic, iată că astăzi cele trei partide reprezentative pentru naţionalismul din România şi-au dat mâna şi sunt hotărâte să facă bine României. Astăzi am semnat protocolul de constituire a alianţei politice (...) Blocul Identităţii Naţionale în Europa, denumită prescurtat BINE (...). Protocolul va fi depus la Tribunal (...) cel târziu marţi sau miercuri.", a declarat Diaconu, într-o conferinţă de presă.

Potrivit acestuia, BINE a fost constituită de forurile de decizie ale PRU, PRM şi ND pe 25 martie.

BINE va avea o structură de conducere formată din trei copreşedinţi - Bogdan Diaconu, Adrian Popescu şi Tudor Ionescu - şi un birou permanent format din cinci reprezentanţi de la fiecare formaţiune, a afirmat Diaconu.

Pe acelaşi subiect

El a mai spus că alianţa BINE are obiectivul de a participa la alegerile europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare.

Conform preşedintelui PRM, Adrian Popescu, alianţa BINE va fi 'pro România'. "Ne pare rău (...) că nu ne-am gândit să facem această alianţă înainte de alegeri, pentru că ne verificam potenţialul.", a spus Adrian Popescu.

”Am permisiunea domnului Gigi Becali, cu care am discutat acum două zile, să vă comunic că şi dânsul va accesa (sic!) la această alianţă pentru că este un bun român şi pentru că a înţeles că este momentul toţi care cred şi simt româneşte şi cred în viitorul României să ni se alăture”, a spus Adrian Popescu.

Întrebat dacă şi Victor Ponta se va alătura proiectului naţionalist, Bogdan Diaconu a negat acest lucru şi a spus că l-a asigurat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că nu va colabora nici cu fostul premier, nici cu Daniel Constantin.

”Nu există niciun proiect comun între PRU sau Bogdan Diaconu şi fostul prim-ministru Victor Ponta şi nu vom mai permite nimănui să folosească naţionalismul românesc pentru a-şi duce bătăliile de putere din PSD sau din altă parte (…) Cu Liviu Dragnea am discutat fiind în trecere pe la Parlament, am avut o întâlnire. Am discutat şi l-am asigurat că nu există niciun fel de colaborare între PRU şi Bogdan Diaconu şi Victor Ponta sau Daniel Constantin”, a spus Bogdan Diaconu.

Sloganul noii alianţe politice va fi ”Facem BINE România”.

"Niciodată în istoria României trei partide naţionaliste nu s-au aliat.", a mai afirmat Ionescu, precizând că alianţa are nevoie de 9% din voturi 'pentru a accede în forul legislativ european şi naţional'. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » BINE Gigi Becali se va alătura unei alianţe politice de dreapta. Mesaj pentru şeful PSD: "L-am asigurat pe Liviu Dragnea..."