Antena Meniu Search
x

Când va renunţa România la gazele ruseşti? Răspunsul premierului Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, răspunzând unei întrebări, că în ţara noastră nu s-a luat încă o decizie privind o eventuală renunţare la gazele ruseşti. "În acest moment, în România intră gaze pe reţeaua de conducte care aduc gaz din Rusia, nu s-a luat încă această decizie", arată el.

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 22:07

Când va renunţa România la gazele ruseşti
Când va renunţa România la gazele ruseşti - Shutterstock

Întrebat dacă România va întrerupe legăturile economice cu Rusia, Nicolae Ciucă a răspuns: "România s-a angajat să respecte şi se angajează să respecte toate sancţiunile impuse la nivel internaţional, în conformitate cu deciziile tuturor organismelor din care facem parte".

Cât despre posibilitatea de a închide porturile româneşti pentru mărfurile ruseşti, premierul a subliniat: "România va repecta toate deciziile exact aşa cum ne-am asumat". "S-au luat decizii şi au fost sancţionate atât companii ruseşti, cât şi persoane din anturajul preşedintelui Putin, toate sunt pe lista de sancţiuni şi România respectă această decizie. Daţi-ne voie să analizăm şi împreună cu celelalte ţări, împreună cu ceilalţi parteneri. Se vor lua decizii după ce se va analiza", a declarat Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

Când va renunţa România la gazele ruseşti?

Premierul a fost întrebat, de asemenea, când va renunţa România la gazele ruseşti. "În acest moment, în România intră gaze pe reţeaua de conducte care aduc gaz din Rusia, nu s-a luat încă această decizie", a răspuns el.

De asemenea, Nicolae Ciucă a precizat că în România nu există cetăţeni ruşi care ar urma să fie expulzaţi: "Din informaţiile pe care le am până acum, nu avem astfel de persoane". Se va analiza situaţia concretă, iar deciziile vor fi anunţate, a adăugat el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Când va renunţa România la gazele ruseşti? Răspunsul premierului Nicolae Ciucă