Antena Meniu Search
x

Cîmpeanu despre trecerea cursurilor în online: "Şcolile trebuie să se închidă ultimele"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a transmis că începerea şcolii nu reprezintă una dintre cauzele creşterii numărului de infecţii cu coronavirus, ci reprezintă rezultatul transmiterii virusului din ultima perioadă a vacanţei de vară. Tot el a transmis că infectările de la începutul anului şcolar vor putea fi contorizate abia la finalul acestei luni.

de Redactia Observator

la 19.09.2021, 22:54

Ministrul Educaţiei
Ministrul Educaţiei - Shutterstock

Oficialul guvernamental a declarat la Digi24 că în prezent, 99,3% dintre elevii români pot participa la orele de curs cu prezenţă fizică. Între timp, în alte 13 localităţi din ţară, cursurile au fost mutate exclusiv online, în urma numărului mare de infectări.

Ministrul Educaţiei îşi doreşte ca şcoala să continuea fizic

Sorin Cîmpeanu este de părere că în acest an şcolar cursurile vor fi desfăşurate pe un termen mai scurt în mediul online, comparativ cu anul şcolar anterior. "Am văzut că şi domnul Arafat a declarat că şcolile trebuie să se închidă ultimele şi să se deschidă primele. Învăţământul online trebuie să fie evitat la maximul posibil, iar prezenţa fizică trebuie susţinută pentru a nu mai exista pierderi. Şcoala va fi online pe o perioadă scurtă, dar numai acolo unde rata de infectare trece de 6 la mie", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a tras un semnal de alarmă cu privire la păstrarea regulilor de igienă, dar a subliniat şi importanţa vaccinării. El este de părere că aceşti factori pot influenţa evoluţia cazurilor, iar dacă nu vor fi respectaţi, scenariul anunţat la începutul lunii septembrie s-ar putea confirma, iar şcolile din Bucureşti ar urma să treacă în online. Potrivit datelor anunțate vineri de Ministerul Educației, după prima săptămână de școală a fost confirmată infectarea cu coronavirus la 1.091 de preșcolari/elevi și 604 de angajați din învățământ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri politice » Cîmpeanu despre trecerea cursurilor în online: "Şcolile trebuie să se închidă ultimele"