Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu: Nu risc o moțiune de cenzură, când există probabilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare

Nu pot să risc să depun moțiune de cenzură acum, când există probabilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare, spune Marcel Ciolacu. El apreciază că președintele Klaus Iohannis se implică „prin tăcere” în viața politică, fiindcă îi e rușine de coaliția de guvernare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.04.2021, 22:12

Ciolacu:Nu risc o moțiune de cenzură, când există probabilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare
Ciolacu:Nu risc o moțiune de cenzură, când există probabilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

„O criză de imauritate politică, de lipsă a oamenilor de stat. Toate discuțiile sunt în jurul acestei coaliții. Noi vorbim de guvernul României, nu al unei coaliții (...) Vom depune o moțiune de cenzură în această sesiune. În interiorul partidului am luat decizia că vom depune o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. A fost o decizie bună. Nici nu s-a mai ajuns la votul moțiunii, pentru că dl Vlad Voiculescu a fost demis. S-a pus o presiune publică, inclusiv din partea opoziției, care a dus la îndepărtarea celui mai catastrofal ministru al Sănătății postdecembrist”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Marcel Ciolacu a spus că PSD-iștii vor vota o eventuală moțiune a USR

El apreciază că românii nu au în agenda lor, înainte de Sărbătorile Pascale, o moțiune de cenzură a PSD.

„Toată lumea e îngrijorată. Toată lumea vrea să plece acest guvern. Dacă mă refer la partea tehnică - eu azi anunț o moțiune de cenzură. Poate mâine dl. Barna anunță că ies din coaliție. Eu am un singur glonț, un singur instrument pe sesiune... Această moțiune de cenzură pe care aș depune-o mâine nu se mai discută, pentru că nu mai are temei. (...) Nu mizez pe nimic, eu mă uit la circul lor. Care este rostul, să depunem moțiune de cenzură de dragul de a o depune sau o depunem să aibă eficiență. Eu nu pot să risc să depun moțiune de cenzură acum, când există probabilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare”, adaugă liderul PSD.

Marcel Ciolacu precizează că dacă parlamentarii USR vor depune moțiune de cenzură, atunci social-democrații o vor vota: „Îl anunț (pe Dan Barna - n.r.) că o votăm. Poate depun ei înainte”.

„Sunt mai răi decât CDR. Eu cred că dl. Iohannis, cu toții vedem, prin tăcere se implică în viața politică după ce ne-a impus această coaliție, eu cred că nu iese de rușine”, mai spune Marce Ciolacu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri politice » Marcel Ciolacu: Nu risc o moțiune de cenzură, când există probabilitatea ca USR PLUS să iasă de la guvernare