Antena Meniu Search
x

Video DOCUMENT. Florin Cîțu: Am aprobat rectificarea bugetară pe 2021

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, că prima rectificare bugetară din acest an a fost aprobată.

de Redactia Observator

la 07.09.2021, 15:36

Florin Cîțu, premierul României
Florin Cîțu, premierul României - Facebook

Executivul a aprobat în ședința de astăzi proiectul de ordonanță de urgență pentru rectificarea bugetară, potrivit unui anunț al guvernului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”În şedinţa de Guvern de astăzi am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pe acest an. La baza rectificării stă o reevaluare a Produsului Intern Brut, în lumina informaţiilor referitoare la creşterea economică,  PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde faţă de 1,11 miliarde la începutul anului. În prima parte a anului, investiţiile au avut o contribuţie majoră la PIB de peste 5 puncte procentuale în trimestrul 2, ceea ce arată că investiţiile sunt motorul creşterii economice.. Se schimbă estimarea de creştere reală pe care am avut-o la începutul anului, acum mergem pe o estimare de 7% faţă de o estimare iniţială de 4,3%. Deficitul bugetului general consolidat, în sumă absolută, creşte de la 80 de miliarde la 83,8 miliarde, ceea ce reprezintă un deficit bugetar de 7,13% din PIB”, a declarat premierul după şedinţa de Guvern.

Pe acelaşi subiect

Ce bani primesc ministerele după rectificarea bugetară

"Ministerul Sănătății, cel al Dezvoltării, MIPE și Transporturile primesc cele mai mari sume la rectificarea bugetară. Ministerul Finanțelor – până acum am strâns cereri de peste un miliard de lei pentru localități în urma inundațiilor din acest an. Ministerul Dezvoltării are un plus de 2,3 miliarde de lei la rectificare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » DOCUMENT. Florin Cîțu: Am aprobat rectificarea bugetară pe 2021