Antena Meniu Search
x

În numai şase luni, Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au ajuns de la dragoste la război

În numai şase luni, Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au ajuns de la dragoste la război. ***Aseară, am fost martorii rupturii definitive. Fără cale de întoarcere. Premierul a refuzat, cu zâmbetul pe buze, să-şi dea demisia. Şi l-a acuzat pe Liviu Dragnea că vrea toată puterea. Primele semne care prevesteau criza politica au fost însă de la sfârştiul lunii ianuarie, odată cu publicarea celebrei ordonanţe cu numărul 13. 

Vezi și

În numai şase luni, Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au ajuns de la dragoste la război. Aseară, am fost martorii rupturii definitive. Fără cale de întoarcere. Premierul a refuzat, cu zâmbetul pe buze, să-şi dea demisia. Şi l-a acuzat pe Liviu Dragnea că vrea toată puterea. Primele semne care prevesteau criza politica au fost însă de la sfârştiul lunii ianuarie, odată cu publicarea celebrei ordonanţe cu numărul 13. 

A fost declaraţia scurtă care a zguduit scena politică şi a adus tensiunea din Partidul Social Democrat la cote maxime. Încolţit de proprii colegi, Sorin Grindeanu a renăscut. A făcut marele anunţ degajat, zâmbind. Într-un discurs articulat şi susţinut de gesturi precise. Aşa cum nu l-am mai văzut niciodată.  

În plin haos politic, românii au fost martorii unui război fără precedent. Vechii aliaţi au ajuns la cuţite. Pe celălalt front, Liviu Dragnea a părut uşor nesigur. Timp de aproape 40 de minute, a învârtit un pix pe masă. În discurs, a avut pauze lungi. Nu ar fi vrut să se ajungă aici, spunea preşedintele Camerei Deputaţilor. Ba chiar a încercat să găsească soluţii. 

Totuşi, Sorin Grindeanu şi-a condiţionat demisia. 

Pe acelaşi subiect

Premierul a criticat dur evaluarea care avea să-l execute public. Făcută de nimeni altul decât Darius Vâlcov, spunea Grindeanu. Un nume pe care l-a pronunţat, aproape silabilist, de aproape zece ori.

Lovitura de graţie avea să vină câteva minute mai târziu.

Mai întâi, a fost recunoştiinţa pe de o parte şi autoritatea de cealaltă. În ianuarie, pe holurile Guvernului, la Învestire, Grindeanu şi Dragnea ne ofereau o imagine emblematică. 

Ulterior, au apărut primele semne de ruptură. Începând cu tensiunile provocate de celebra ordonanţă cu numărul 13....

Continuând cu refuzul ministrului Justiției, Tudorel Toader - adus chiar de Grindeanu- de a-i schimba din funcţii pe pe procurorul-șef DNA Kovesi și pe procurorul general Augustin Lazăr. 

Partidele de pescuit aveau, de asemenea, să prevadă începutul sfârşitului. La sfârşitul lunii martie, Liviu Dragnea a declarat, după o ieşire cu Sorin Grindeanu, ca s-a produs marea ruptură între ei. Prinsese mai multe ştiuci decât premierul, care ulterior, a promis că-şi va lua revanşa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » În numai şase luni, Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au ajuns de la dragoste la război