Antena Meniu Search
x

Lucian Bode: Cu siguranță azi intrăm în ședința de guvern cu planul „Anghel Saligny”

Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, afirmă că Planul „Anghel Saligny” va fi dezbătut în ședința Guvernului de vineri, cu aviz pozitiv pozitiv cu observații din partea Ministerului Justiției. El precizează că Ministerul Transporturilor nu a avizat proiectul, dar se consideră că este aviz tacit.

de Redactia Observator

la 03.09.2021, 10:10

Ministrul interimar al Justiției: Cu siguranță azi intrăm în ședința de guvern cu planul „Anghel Saligny”
Ministrul interimar al Justiției: Cu siguranță azi intrăm în ședința de guvern cu planul „Anghel Saligny” - Hepta

”Aseară am văzut documentul în original. Cu siguranță azi intrăm în ședința de guvern cu acest proiect. Ministerul Dezvoltării (inițiatorul proiectului – n.red.) integrează observațiile Ministerului Justiției sau răspunde cu argumente de ce nu le preia”, a spus Bode.

Bode a mai spus că proiectul de OUG nu are avizul Ministerului Transporturilor și a adăugat că, din cauza depășirii termenului legal, consideră avizare tacită.

”Ministerul Justiției ia în analiză un proiect doar când are toate avizele. Avizul de la Ministerul Transporturilor trebuia să vină întrun termen legal, nu a venit în termenul legal, deci se consideră avizare tacită. Toate celelalte avize sunt atașate proiectului, avem toate condițiile legale îndeplinite ca guvernul să dezbată acest proiect”.

Ce este programul ”Anghel Saligny”

Programul ”Anghel Saligny” privind alocarea de fonduri în valoare de 50 de miliarde de lei comunităţilor locale, se află la originea scandalului din coaliţie soldat cu revocarea lui Stelian Ion - acuzat că nu a avizat actul normativ referitor la acest program -  din funcţia de ministru al Justiţiei, postul său fiind preluat de Lucian Bode, ca interimar.

Executivul va avea o şedinţă vineri, de la ora 16.00, iar pe ordinea de zi a întrunirii ar putea fi inclus şi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind programul de investiţii „Anghel Saligny”, au declarat surse guvernamentale, pentru News.ro. Miniştrii USR PLUS nu vor participa la întrunirea Guvernului, ci doar la şedinţa coaliţiei de la ora 18.00, au precizat surse din partid, pentru News.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Lucian Bode: Cu siguranță azi intrăm în ședința de guvern cu planul „Anghel Saligny”