Antena Meniu Search
x

Premierul Sorin Grindeanu dă replica la moţiunea depusă de PSD împotriva sa. Moţiunea va fi votată miercuri

UPDATE 19.14- Sorin Grindeanu: "Cand am sustinut discursul de investire, am rostit de nenumarate ori un cuvant: normalite. Cum se desfasoara lucrurile acum, suntem departe de normalitate. Singurul for care poate sa dea jos un guvern este Parlamentul. Acest partid, PSD, nu inseamna doar 60 de domni si doamne din CeX. Eu le-am cerut colegilor sa nu le fie frica. Pentru ca in acest moment s-au instaurat teama si frica."

UPDATE 19.14- Sorin Grindeanu: "Cand am sustinut discursul de investire, am rostit de nenumarate ori un cuvant: normalite. Cum se desfasoara lucrurile acum, suntem departe de normalitate. Singurul for care poate sa dea jos un guvern este Parlamentul. Acest partid, PSD, nu inseamna doar 60 de domni si doamne din CeX. Eu le-am cerut colegilor sa nu le fie frica. Pentru ca in acest moment s-au instaurat teama si frica."

UPDATE 19.10- Sorin Grindeanu: "Exita riscul deloc dorit de a ajunge la alegeri anticipate. atunci, toata munca PSD va fi degeaba. O vom lua de la capat"

UPDATE 19.09 - Sorin Grindeanu: "Exista suficenti colegi care nu sunt de acord cu felul in care Liviu Dragnea conduce partidul. Vreau ca toti colegii mei sa fie constienti ca daca motiunea va trece, vom ajunge la mana lui Klaus Iohannis. Fiecare bila pe care o vor baga in urna in favoarea motiunii inseamna mai putina putere pentru PSD si mai multa putere pentru Klaus Iohannis."

UPDATE: 19.06: Sorin Grindeanu:"Am inceput sa pierdem foarte mult, iar pentru aceasta vinovatul este un singur om, Liviu Dragnea. Liviu Dragnea foloseste partidiul pentru a-si darama propriul guvern, iar acest lucru este inadmisibil din punctul meu de vedere."

Pe acelaşi subiect

UPDATE 19.02-  Sorin Grindeanu: "Ne aflam aici datorita dorintei lui Livu Dragnea de a avea toata puterea."

Update 19.00- A început conferinţa premierului Sorin Grindeanu

UPDATE 18.48 -  În scurt timp, Sorin Grindeanu va susţine o conferinţă de presă. Potrivit Agerpres, conferința este programată să dureze aproximativ o oră și va cuprinde câte două întrebări din partea fiecărui jurnalist. UPDATE 17.00:- După încheierea şedinţei, Liviu Dragnea a declarat că s-a luat decizia de a se citi moţiunea duminică pentru a scurta perioada de incertitudine cu care se confruntă România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Am luat decizia de a depune moţiunea astăzi pentru a scurta perioada de incertitudine cu care ne confruntăm", a spus şeful PSD.

UPDATE 16:53 - Citirea moţiunii şi şedinţa din plen s-a încheiat. Liviu Dragnea a anunţat că moţiunea de cenzură va fi votată miercuri, de la ora 11.00

UPDATE 16:42- A început şedinţa plenului în care este citită moţiunea de cenzură. Mihai Fifor citeşte documentul.  Şedinţa este condusă de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. La prezidiu se află şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 216 parlamentari.

UPDATE 16:40 - Toţi deputaţii PSD prezenţi duminică, mai puţin Victor Ponta şi Alin Văcaru, au semnat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, urmând ca în cursul zilei de luni să o mai semneze alţi 11, care astăzi „au lipsit motivat” de la şedinţa grupului social-democraţilor, au declarat, pentru News.ro, surse din PSD.

Potrivit surselor News.ro, 141 de deputaţi PSD au semnat moţiunea de cenzură care se intitulează „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.

UPDATE 16:08- Victor Ponta susţine că moţiunea de cenzură nu va fi votată de mai mult de 14 parlamentari, susţine news.ro.

”Mai mult de 14 (parlamentari - n. r.). Atât contează”, a declarat Victor Ponta întrebat câţi parlamentari PSD a reuşit să convingă să nu voteze moţiunea de cenzură.

UPDATE 15: 58 - Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat, duminică, după ce a participat la şedinţa grupului deputaţilor social-democraţi, că, dacă moţiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi, premierul Sorin Grindeanu va veni joi în Parlament pentru a discuta cu liderii PSD şi ALDE pentru constituirea unui nou Cabinet.

„De altfel, pot să vă spun în numele premierului că, dacă moţiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi, şi eu aşa cred, şi mă pricep la voturi în Parlament, joi, domnul Grindeanu va veni să discute cu conducerea PSD şi conducerea ALDE cum se formează Guvernul Grindeanu 2”, a spus Victor Ponta.

Fostul premier a menţionat că, dacă moţiunea de cenzură va trece de Parlament, singura persoană care are dreptul să desemneze un nou premier este preşedintele Klaus Iohannis.

UPDATE: 15:10 -  Ponta a venit la şedinţa deputaţilor PSD, pe care vrea să îi convingă de faptul că moţiunea este ”o mare greşeală”

Noul secretar general al Guvernului, Victor Ponta, care este şi deputat, a venit, duminică, la şedinţa deputaţilor PSD, pe care vrea să îi convingă de faptul că moţiunea de cenzură este ”o mare greşeală”. La şedinţa deputaţilor PSD a venit şi Gabriela Firea.

UPDATE 14:50 Fostul copreşedinte ALDE Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu au ajuns, duminică, la Palatul Victoria. La sediul Guvernului se află premierul Sorin Grindeanu şi secretarul general al Guvernului, Victor Ponta.

Potrivit unor surse politice, au loc discuţii şi negocieri privind votul la moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi ALDE împotriva Guvernului.

UPDATE 14:45 Opoziţia boicotează şedinţa de Birou Permanent al Senatului. Senatorii PNL, USR, UDMR şi PMP absentează de la şedinţa Birouliui Permanent.

Nu vrem să girăm o luptă dintre două facţiuni din PSD. Despre aceasta este vorba”, a spus liderul de grup al senatorilor USR, Cristian Ghica.

UPDATE 14:05 Moţiunea de cenzură iniţiată de parlamentarii PSD şi ALDE împotriva Guvernului Grindeanu a fost finalizată şi urmează să fie depusă la Parlament.

Potrivit unor surse parlamentare, moţiunea poartă numele 'România nu poate fi confiscată. Apărăm democraţia şi votul românilor', scrie Agerpres

UPDATE 13:45 Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu va fi citită duminică, la ora 16.30, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, puterea având nevoie de 233 de voturi pentru a-şi da jos propriul guvern, votul urmând să aibă loc miercuri.

UPDATE 13:40 Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, alături de mai mulţi lideri ai PSD, se află duminică, la ora transmiterii acestei ştiri, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru a definitiva textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, scrie News.ro.

UPDATE 12:45 Fostul copreşedinte ALDE Daniel Constantin s-a întâlnit, duminică, la sediul Guvernului, cu premierul Sorin Grindeanu venit şi el la Palatul Victoria în urmă cu mai bine de o oră.

Premierul Sorin Grindeanu a ajuns la Palatul Victoria, duminică, în jurul orei 11.15, la sediul Guvernului fiind deja consilerii săi şi cei de la SGG. Potrivit unor surse guvernamentale, prim-ministrul nu va merge la citirea moţiunii împotriva Executivului, invocând nerespectarea procedurii.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu nu ar putea fi citită, duminică, în Parlament din motive procedurale, susţin surse apropiate prim-ministrului, pentru că textul moţiunii trebuie trimis la data depunerii şi către Executiv, iar Registratura este închisă în week-end. Premierul ar putea să nu vină la citirea moţiunii dacă totuşi se va întâmpla acest lucru duminică, invocând nerespectarea procedurii, au declarat, sâmbătă, surse aporopiate premierului.

Sursele citate susţin că moţiunea nu va putea fi citită duminică în Parlament, pentru că documentul trebuie trimis înainte la Guvern, iar Registratura nu lucrează sâmbăta şi duminica.

”Probabil premierul nu va fi prezent duminică la citirea moţiunii, deoarece nu sunt respectate procedurile”, au mai spus sursele citate.

Echipa lui Grindeanu invocă articolul 92 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, care prevede că ”moţiunea de cenzură iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor se prezintă birourilor permanente şi se comunică Guvernului de către preşedintele Camerei Deputaţilor, în ziua în care aceasta a fost depusă”.

Sursa: News.ro, Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » Premierul Sorin Grindeanu dă replica la moţiunea depusă de PSD împotriva sa. Moţiunea va fi votată miercuri