Antena Meniu Search
x

Parlamentarii PNL fac scut în jurul lui Florin Cîţu şi anunţă discuţii cu PSD pentru formarea guvernului

Liberalii au început să posteze mesaje de susţinere pentru Florin Cîţu, cu care vor să meargă la consultările de la Cotroceni ca propunere de premier. În plus, Daniel Fenechiu a anunţat că dacă USR va refuza refacerea coaliţiei, "este obligatorie o discuţie cu PSD". Discuţie care poate duce inclusiv la formarea unui Guvern asumat.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 20.10.2021, 18:29

Parlamentarii PNL fac scut în jurul lui Florin Cîţu şi anunţă discuţii cu PSD pentru formarea guvernului
Parlamentarii PNL fac scut în jurul lui Florin Cîţu şi anunţă discuţii cu PSD pentru formarea guvernului - Hepta / Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu a declarat, miercuri, că, în ipoteza în care USR-ul va refuza refacerea coaliţiei, este obligatorie o discuţie cu PSD. Liberalul spune că discuţiile cu social-democraţii pot porni de la un Guvern minoritar şi pot merge până la un Guvern asumat.

”Din punctul meu de vedere, în momentul de faţă, prioritatea este discuţia cu USR-ul. În ipoteza în care USR-ul va refuza refacerea coaliţiei, cred că este obligatorie o discuţie cu PSD, iar paleta de discuţii poate porni de la un Guvern minoritar şi poate merge până la un Guvern asumat”, a declarat senatorul PNL.

El a precizat că este ”o soluţie subsidiară”. ”E o discuţie politică, în care urmează să vedem dacă se poate construi ceva cu PSD-ul, în ipoteza în care USR-ul refuză refacerea coaliţiei”, a arătat el. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Klaus Iohannis, noi consultări pentru desemnarea unui premier

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat joi partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea unui alt premier, după ce Cabinetul propus de Dacian Cioloş nu a primit votul de încredere al Parlamentului.

Prim-vicepreşedintele PNL Iulian Dumitrescu a anunţat, miercuri, printr-o postare pe Facebook, că liberalii vor merge la cea de-a doua rundă de consultări de la Palatul Cotroceni, pentru formarea Guvernului, cu Florin Cîţu propunere pentru funcţia de prim-ministru, aceasta fiind decizia luată în forul de conducere statutar. ”Decizia BEx al PNL, luată în unanimitate, e una clară: propunerea PNL pentru funcţia de prim-ministru este preşedintele partidului, Florin Cîţu. Aceasta este propunerea cu care vom merge la consultări, la Cotroceni”, a scris Dumitrescu. El a continuat: ”Avem convingerea că vom genera o majoritate în jurul PNL”. 

Ideea a fost întărită şi de Dan Vîlceanu, care a amintit de decizia votată în Partidul Naţional Liberal de a-l susţine pe Florin Cîţu ca premier. "România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal, condus de Florin Cîţu. Cred că și unii, și alții, trebuie să fim echilibrați, să dăm dovadă de responsabilitate. Responsabilitatea despre care a vorbit toată lumea, astăzi, la tribuna Parlamentului", a scris Vîlceanu pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Parlamentarii PNL fac scut în jurul lui Florin Cîţu şi anunţă discuţii cu PSD pentru formarea guvernului