Antena Meniu Search
x

Președintele Klaus Iohannis: Ne pregătim pentru apărare pe flancul estic al NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marți, după ce a participat alături de preşedintele Poloniei Andrzej Duda, la exerciţiul militar multinaţional „Justice Sword 21”, în comuna Smârdan, că pregătirile militarilor sunt pentru apărare, în special apărarea pe Flancul Estic.

de Redactia Observator

la 11.05.2021, 14:52

Președintele României, Klaus Iohannis, la Smârdan
Președintele României, Klaus Iohannis, la Smârdan - Captură video

„Ne pregătim pentru misiuni de luptă, dar misiuni de luptă de apărare pe flancul estic al NATO”, spune președintele Klaus Iohannis, după ce a participat, alături de omologul său polonez, Andrzej Duda, la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”.

„Este foarte important pentru noi să participăm la astfel de exerciții ca să încurajăm forțele noastre care lucrează împreună. Astăzi în exercițiu au fost forțe din România și Polonia. Soldații polonezi sunt cei care au venit să facă parte din Brigada Multinațională.

Este foarte important să aibă loc astfel de exerciții pentru a verifica și crește gradul de interoperabilitate, (...) să fie capabili să execute împreună misiuni de luptă. Când vorbim de misiuni de luptă trebuie să fiu foarte clar: noi ne pregătim pentru misiuni de luptă de apărare. Este pentru noi, pe flancul estic al NATO, extrem de important să avem forțe bine antrenate, bine pregătite pentru apărare. Noi ne pregătim pentru apărare pe flancul estic”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului s-a declarat „impresionat că exercițiul a funcționat foarte bine”.

Klaus Iohannis și omologul său polonez, Andrzej Duda, au participat la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21”, în comuna Smârdan, județul Galați.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Președintele Klaus Iohannis: Ne pregătim pentru apărare pe flancul estic al NATO