Antena Meniu Search
x

PSD: "Dacă Iohannis nu e în stare să își facă treaba de mediator, singura soluție ar fi alegerile anticipate"

Partidul Social Democrat a transmis că nu va susţine în Parlament niciun guvern minoritar PNL, condus de PNL sau de USR PLUS şi precizează că alegerile anticipate ar fi cele mai indicate, dacă alianţa de guvernare nu rezolvă criza cât mai repede posibil. 

de Redactia Observator

la 14.04.2021, 16:12

PSD a anunţat că ar trebui alegeri anticipate, în cazul în care partidele din coaliţia de guvernare nu se înţeleg - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta

PSD invocă alegerile anticipate

"Dacă nu sunt capabili să-și rezolve criza creată, singura soluție este întoarcerea la popor prin alegeri anticipate. PSD nu va susține din Parlament niciun guvern minoritar PNL. PSD nu va susține niciun guvern condus de PNL sau de USR-Plus. PSD exclude categoric orice scenariu de acest fel. Iohannis și cele trei partide care au pierdut alegerile anul trecut sunt responsabile de criza pe care au creat-o. Dacă Iohannis nu e în stare să își facă treaba de mediator, singura soluție este să ne întoarcem la popor prin ALEGERI ANTICIPATE, pentru că actualul Parlament nu mai răspunde voinței populare, iar românii s-au lămurit cât de nocivi sunt PNL și USR+ pentru întreaga societate", arată într-un comunicat PSD.

Vicepremierul Dan Barna a reacţionat dur după ce Florin Cîţu l-a demis pe ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. El a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS.

Dan Barna: "Cerem o întâlnire de urgenţă astăzi sau cel târziu mâine, a coaliţiei, pentru a avea un dialog responsabil cu domnul preşedinte Ludovic Orban, cu domnul preşedinte Kelemen Hunor, pentru a discuta retragerea încrederii premierului Cîţu. Demiterea din această dimineaţă nu se bazează pe nicio evaluare. Nu există nicio evaluare a ministrului Vlad Voiculescu în urma căreia să fi putut discuta această concluzie şi această decizie pe care premierul şi-a asumat-o unilateral. Despre interimatul meu am discutat cu preşedintele României şi vom găsi o soluţie. Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corupt şi căpuşat, o luptă foarte complexă şi am văzur reacţiile foarte vehemente şi foarte dure şi linşajul de presă care a fost direcţionat asupra lui în ultimele săptămâni. Este o decizie care aruncă alianţa de guvernare într-o criză majoră. Este o decizie prin care, în acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea alianţei USR PLUS. România este într-un război cu pandemia Covid. În astfel de momente, se testează maturitatea politică a liderilor care o conduc. Demiterea în această dimineaţă, de către premierul Cîţu a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală şi din punctul nostru de vedere imatură politic, care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri politice » PSD: "Dacă Iohannis nu e în stare să își facă treaba de mediator, singura soluție ar fi alegerile anticipate"