Antena Meniu Search
x

Raluca Turcan i-a urat "La mulţi ani!" baronului Samuel von Brukenthal, mort în 1803

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, i-a urat "la mulți ani" baronului Samuel von Brukenthal, născut la 26 iulie 1721 şi decedat în 1803.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 17:24

Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale
Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta (arhivă)

"Astăzi istoria consemnează naşterea baronului Samuel von Brukenthal. Un sibian care zi de zi ne este exemplu. Un om înaintea vremurilor sale, un adevărat om al Luminilor, baronul Brukenthal ne-a lăsat o moştenire impresionantă. A lăsat Sibiului, a lăsat României, a lăsat Europei. Brukenthal, revenit de la Viena, a deschis unul dintre primele muzee ale lumii, a lăsat o impresionantă colecţie de artă şi o bibliotecă monumentală. Tot el ne-a dat lecţia cultivării mediului intelectual. El a creat o adevărată oază culturală în Sibiul finalului de secol XVIII. Samuel von Brukenthal este o bornă pentru cultura şi societatea României. La mulţi ani Samuel von Brukenthal!!!", a scris Raluca Turcan pe pagina ei oficială de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ulterior, după valul de comentarii, ministrul a șters urarea, păstrând doar prima parte a postării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri politice » Raluca Turcan i-a urat "La mulţi ani!" baronului Samuel von Brukenthal, mort în 1803