Antena Meniu Search
x

Raluca Turcan: "În instituţiile publice certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă"

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a afirmat, marţi seară, că la întâlnirea de miercuri de la Cotroceni se aşteaptă măsuri de la specialişti, iar propunerile acestora vor fi implementate de către Guvern. ”Avem o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde”, a afirmat Turcan, adăugând că, în instituţiile publice, certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă.

de Redactia Observator

la 20.10.2021, 10:05

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan
Raluca Turcan: "În instituţiile publice certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă" - Mediafax Foto / Raul Stef via Hepta

Raluca Turcan a afirmat, marţi seară, la Digi 24, că a optat întotdeauna pentru măsuri propuse de specialişti. Aceasta s-a referit la întâlnirea de miercuri de la Cotroceni: ”Specialiştii vor pune măsurile pe care Guvernul le va impune în perioada următoare. Cert este că avem o uriaşă nevoie de valorizare a certificatului verde. Cred că, în instituţiile publice, certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă, telemunca poate să fie o opţiune mult mai folosită unde poate să fie folosită. Reducerea deplasărilor şi a interacţiunilor cred că pot să fie măsuri binevenite în acest context”.  

Ministrul Muncii a afirmat că este nevoie în această perioadă de fermitate, dar şi de solidaritate

De asemenea, Turcan crede că ar fi necesar ca vaccinarea să nu mai fie politizată, la fel măsurile impuse în spitale. ”Avem o imaturitate la nivelul clasei politice, care, evident, că descurajează şi oamenii care privesc spre autorităţi şi aşteaptă decizie, şi, în acelaşi timp, slăbesc forţa de intervenţie a instituţiilor statului”, a mai afirmat ministrul Muncii.  

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, pentru miercuri, o întâlnire la Cotroceni cu reprezentanţii mai multor instituţii, urmând a se discuta despre noi restricţii. 

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că va intra România în Schengen şi cu graniţele terestre până la finalul anului?

Observator » Stiri politice » Raluca Turcan: "În instituţiile publice certificatul verde trebuie să fie paşaport de acces la muncă"