Antena Meniu Search
x

Schengen. Marcel Ciolacu ameninţă că România va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţie dacă va continua cu "atitudinea abuzivă"

Aderarea României la Schengen. România va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiție dacă va insista să-și exercite abuziv dreptul de veto în privința aderării României la spațiul Schengen, spune premierul Marcel Ciolacu.

de Redactia Observator

la 15.09.2023, 13:44

Vezi și

"Veto-ul exprimat de Austria nu ține de criteriile pe care România deja le-a îndeplinit. Este vorba doar de o decizie arbitrară, nejustificată. Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spațiul Schengen. Este doar o atitudine abuzivă! România a îndeplinit toate criteriile, iar Comisia Europeană a confirmat deja acest lucru", a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

România ar putea da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiție

Drept urmare, în cazul în care Guvernul austriac va insista să-și exercite abuziv dreptul de veto, România își va apăra interesul național și va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiție: "Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de țara noastră".

Austria a respins apelul Ursulei von der Leyen, care ceruse Vienei să-și ridice veto-ul

Austria a respins apelul Ursulei von der Leyen, care ceruse Vienei să-și ridice veto-ul asupra admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen, și refuză în continuare admiterea României și Bulgariei în Schengen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri politice » Schengen. Marcel Ciolacu ameninţă că România va da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiţie dacă va continua cu "atitudinea abuzivă"