Antena Meniu Search
x

Statul ar putea da bani românilor ca să cumpere becuri cu LED

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că este posibil ca în programul "Rabla pentru electrocasnice" să fie introduse şi becurile cu LED. El a fost întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă au fost decise în coaliţia de guvernare măsuri pentru reducerea consumului de energie la consumatorii casnici, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 20.09.2022, 18:09

Marcel Ciolacu, a declarat marţi că este posibil ca în programul "Rabla pentru electrocasnice" să fie introduse şi becurile cu LED. - Profimedia

"Din fonduri europene, ştiţi că avem acel program rabla la electrocasnice. Din punctul meu de vedere, acolo este consumul cel mai mare într-o gospodărie - la maşina de spălat... Se caută tehnic cum să se încadreze, nu e un program separat pentru becuri. Din fonduri europene, noi avem acces, România, la aceste proiecte de schimbare a electrocasnicelor, să fie un consum mai mic, a becurilor, mai nou, dacă sunt o prioritate. Am cerut şi eu să vedem exact cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie. Totuşi, când luăm decizii, să avem toate informaţiile", a spus liderul PSD.

A adăugat că după ce se vor lămuri cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie, liderii coaliţiei vor decide dacă le introduc sau nu în programul "Rabla pentru electrocasnice".

Fondurile necesare ar putea veni de la UE

"Nu e un lucru rău să venim cu becuri cu led, dimpotrivă, e un lucru bun, dar să vedem cum îl încadrăm - nu pe efortul bugetar intern, avem acest program deja aprobat de către Comisie -, să îl extindem şi pentru acest domeniu. Mi-ar plăcea mult să luăm becuri româneşti. Ne uitam aseară şi noi, cred că sunt cele mai ieftine. Erau vreo 16 lei, nu? 12 lei", a afirmat Ciolacu.

Întrebat dacă vor fi înlocuite becurile şi în Palatul Parlamentului, Ciolacu a precizat: "După cum bine ştiţi, nu mă ocup chiar să cumpăr şi becurile din Parlament, dar dacă este nevoie, o să mă implic. Categoric vom accesa, în cazul în care se pot accesa astfel de fonduri".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri politice » Statul ar putea da bani românilor ca să cumpere becuri cu LED