Antena Meniu Search
x

Traian Băsescu sare din nou la gâtul lui Tudorel Toader: "E groasă omule, au mai rămas decât două soluţii"

Fostul președintele Traian Băsescu sare din nou la gâtul lui Tudorel Toader, cerându-i acestuia demisia de onoare în scandalul privind procedura de revocare a Procurorului general, Augustin Lazăr.

Traian Basescu si Tudorel Toader

Fostul președintele Traian Băsescu sare din nou la gâtul lui Tudorel Toader, cerându-i acestuia demisia de onoare în scandalul privind procedura de revocare a Procurorului general, Augustin Lazăr.

”Tudorel Toader! Domnule profesor, e groasă omule. Ai încurcat Lazării. Ţi-ai scufundat singur propriul raport de revocare a procurorului general”, a scris Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu susţine că ”pentru tărăboiul stârnit n-au mai rămas decât două soluţii: ori scuze publice cu recunoaşterea erorii, ori demisia”. 

”Despre revocarea lui Augustin Lazăr nici nu mai poate fi vorba. Profesorul de gimnaziu Iohannis o să-i dea cu raportul în cap rectorului, profesor universitar, doctor şi veneţian Tudorel Toader până când îl retrogradează la gradul de învăţător stagiar”, a mai scris deputatul PMP.

Pe acelaşi subiect

Ministerul Justiţiei a publicat, miercuri seară, precizări privind numirea în funcţia de procuror general a lui Augustin Lazăr, fiind identificate "probleme" în procedura de numire.

Astfel, se arată că în dosarul de numire de la Ministerul Justiţiei s-a identificat o ordonanţă de clasare pentru un dosar deschis în anul 2013 pe numele primarului municipiului Sibiu de la acea dată, Klaus Iohannis. 

În replică, Procurorul general Augustin Lazăr a explicat modul în care a apărut eroarea referitoare la clasarea unui dosar vizându-l pe preşedintele Iohannis.

"Am aflat abia după o săptămână de suspans că ordonanţa de clasare invocată de ministrul justiţiei nu a fost emisă, confirmată sau verificată de subsemnatul în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, astfel cum acesta a lăsat să se înţeleagă, enumerând-o ca motiv de revocare. Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului", a afirmat Lazăr.

El afirmă că ministrul Justiţiei exploatează o eroare de grefă survenită în martie 2016, făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Efectuând copii după documente redactate de A. Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanţa emisă de procurorul şef adjunct de secţie Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Această ordonanţă de disjungere cu privire la alte persoane a ajuns prin declinarea competenţei la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, dosar pe care l-am repartizat, spre soluţionare, unui procuror. Copiile mai multor lucrări au fost introduse într-un plic şi depuse împreună cu proiectul de management la Ministerul Justiţiei, unde eroarea a fost observată şi înlăturată. Proiectul a fost publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii în perioada 4 – 21 aprilie 2016, fiind pus în dezbatere publică, perioadă în care s-au efectuat verificări asupra candidatului, aşa cum s-a dispus prin Hotărârea Secţiei pentru Procurori nr. 235 din 4 aprilie 2016", a arătat el.

În replică, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că nu este vorba de nicio eroare referitoare la "ordonanţa de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr". 

"Simple precizări ! Nu a fost şi nu este nici o eroare referitoare la ordonanţa de clasare din dosarul de candidatură a lui A. Lazăr. Întrebarea mea era următoarea - cum se justifică o astfel de ordonanţă în dosar. În sfârşit aflăm şi «justificarea» - a greşit grefiera care a multiplicat lucrările acestuia", a scris Tudorel Toader pe Facebook, miercuri seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Traian Băsescu sare din nou la gâtul lui Tudorel Toader: "E groasă omule, au mai rămas decât două soluţii"