Antena Meniu Search
x

Tudorel Toader atacă decizia lui Iohannis privind șefa DNA: "Eu am venit cu argumente juridice, domnul preşedinte a răspuns pur politic"

Ministrul Justiţiei a comentat, marți, decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu o revoca din funcție pe șefa DNA, spunând că această hotărâre este pur politică.

Tudorel Toader, ministrul Justiției - Foto: Hepta

Ministrul Justiţiei a comentat, marți, decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu o revoca din funcție pe șefa DNA, spunând că această hotărâre este pur politică.

Tudorel Toader susţine că el a venit cu argumente juridice pentru revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis "a răspuns pur politic”.

"Raţionamentele şi argumentele de ordin constituţional le cunosc constituţionaliştii. Eu în ceea ce fac nu încerc să conving pe x sau pe y pentru că nu-i cunosc nivelul de înţelegere. Eu am venit cu argumente juridice şi de ordin managerial, domnul preşedinte a răspuns pur politic”, a declarat ministrul Justiţiei, la Antena 3.

El a spus că nu trebuia să îl convingă pe preşedinte în cazul revocării procurorului şef al DNA şi că Iohannis "trebuia să se uite la argumente, să vadă dacă sunt justificate sau nu”.

Pe acelaşi subiect

Ministrul Justiţiei a mai afirmat că dacă i se va solicita va merge la CCR să îşi susţină argumentele.

"Vom vedea care e soluţia. Altceva n-aş vrea să comentez”, a adăugat ministrul Justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că nu are emoţii legat de sesizarea făcută la Curtea Constituţională în urma refuzului său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, el subliniind din nou că nu există niciun conflict constituţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Tudorel Toader atacă decizia lui Iohannis privind șefa DNA: "Eu am venit cu argumente juridice, domnul preşedinte a răspuns pur politic"